Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.nl
Rolluik-info.nl

Voorzetrolluik

rolluik op bovenverdieping Een voorzetrolluik wordt aan de buitenzijde van je raam bevestigd en je hoeft er niet voor te gaan breken, wat wel het geval is bij inbouwrolluiken. Voorzetrolluiken bieden je alle gemakken die andere type rolluiken je geven, zoals inbraakbeveiliging, isolatie, geluidswering en zonwering.

Modellen en kleuren

Voorzetrolluiken zijn in diverse modellen en kleuren te verkrijgen. Wat voor huis je ook hebt, er is altijd wel een rolluik te vinden dat past bij de stijl van je woning en bij jouw smaak. Voorbeelden zijn rolluiken met halfronde, vierkante of afgeronde omkastingen. Het aantal kleuren dat te koop is ook enorm dus je vindt altijd wel iets dat je mooi vindt. Meer over de buismotor, de RAL-kleuren en de soorten rolluiken.

Waarom kiezen voor voorzetrolluiken?

Ten opzichte van de andere 2 rolluiken bieden voorzetrolluiken je specifieke voordelen. Zo is dit type het goedkoopst en dankzij de manier hoe het geplaatst wordt is een snelle plaatsing van de rolluiken mogelijk. Waarom je voor voorzetrolluiken kan kiezen volgt hieronder:

 • Van de 3 type rolluiken zijn voorzetrolluiken het goedkoopst.
 • Geen breekwerk nodig, maar voorzetrolluik wordt gewoon makkelijk en snel op de kozijn gemonteerd.
 • Dit rolluik zorgt voor een stilstaand laag lucht tussen het raam en het rolluikblad en zorgt voor extra isolatie + geluidswering.
 • Je kunt ze in alle RAL-kleuren krijgen, daarom zijn er ook geschikte rolluiken voor jouw woning.

Prijs voorzetrolluik

In de volgende tabel zijn de globale kosten van voorzetrolluiken te lezen.

  1 m2 2 m2 3 m2
Kunststof voorzetrolluik €75 tot €165 €200 tot €300 €375 tot €550
Aluminium voorzetrolluik €110 tot €225 €400 tot €550 €700 tot €950

Wil je de exacte kosten voor jouw voorzetrolluiken weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend prijsopgaven bij specialisten op.

 1. Aluminium voorzetrolluik

  Aluminium voorzetrolluiken zijn zeer stevig (maar lichter dan de stalen varianten) en worden vaak gebruikt als beveiliging tegen inbraak het voornaamste doel is. Een rolluik van aluminium is in alle mogelijke RAL-kleuren beschikbaar; alhoewel je voor veel kleuren die niet standaard geleverd worden wel wat moeten bijbetalen.

 2. Kunststof voorzetrolluik

  Wil je een voorzetrolluik dat niet te zwaar is en dat vooral bedoeld is ter bescherming tegen de felle zon en geluid van buitenaf? Dan is een rolluik van kunststof de voordeligste keuze. Een dergelijk rolluik past bij zowel een modern als een nostalgisch huis. Je kan kiezen uit diverse prints voor het kunststof en voor diverse profielen in het materiaal. Je kan dus ook kiezen voor een houtprint of een houtgroef in de lamellen om er een natuurlijke en warme feeling aan te geven.

Bediening voorzetrolluik

bediening van rolluik Als je thuis voorzetrolluiken laat installeren, dan kies je vaak ook direct voor een bediening die het beste in jouw situatie past. Dit kan elektronische maar ook handmatige bediening zijn. Je uiteindelijke keuze is vooral afhankelijk van je budget, je persoonlijke voorkeur en de mate waarin je gebruiksgemak belangrijk vindt.

Extra bij je voorzetrolluik

Een leuke combinatie die mogelijk is met voorzetrolluiken is dat je er een vliegenraam (hor) bij laat inbouwen. Dit zorgt er dan meteen voor dat er geen insecten naar binnen kunnen.

Je zult het vliegenhor niet het gehele jaar nodig hebben maar dan heb je ook de mogelijkheid om het op te rollen en te bewaren in de kast die boven het rolluik zit. Een dergelijk geïntegreerd vliegenraam is ook afzonderlijk van het rolluik zelf te bedienen. Heb je het rolluik open, dan kun je altijd nog kiezen of je de hor wel of niet gebruikt.

De andere 2 type rolluiken:

En ga ook naar pagina:

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende vakspecialisten