Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.nl
Rolluik-info.nl

Kunststof rolluiken

Kies je rolluiken van aluminium, dan doe je een kostbare aanschaf. Een rolluik wat van dit materiaal is gemaakt, is echter niet in iedere situatie toepasbaar. Dat is wel het geval bij rolluiken van kunststof. Een kleine vergelijking:

Kunststof Aluminium
goedkoper duurder
natuurlijke uitstraling moderne uitstraling
zonwerend bescherming tegen zonlicht
privacy gewaarborgd privacy gewaarborgd
verduisterend verduisterend
niet inbraakpreventief inbraakpreventief

Wat zijn de voordelen van PVC rolluiken?

De grootste voordelen zijn: het gewicht en de prijs. Voor wie geen topprestaties eist van zijn rolluiken is kunststof de ideale materiaalkeuze. Wanneer je wilt dat ze voor wat intensiever gebruik geschikt zijn is metaal beter.

Wat zijn de nadelen?

Kunststof rolluiken hebben een zonwerende en geluidswerende functie. Ze hebben echter geen inbraakwerende functie. Met een schroevendraaier zijn kunststof rolluiken redelijk eenvoudig open te krijgen.

Krijgen jouw rolluiken regelmatig te maken met geweld van buitenaf door de ligging van je huis, dan doe je er goed aan om metalen rolluiken te kopen. Wil je besparen op de kosten maar toch het maximale eruit halen? Dan kun je voor metalen rolluiken op de benedenverdieping gaan en kunststof rolluiken op de bovenverdieping. Gezien de techniek van vandaag zal er nagenoeg geen kleurverschil te zien zijn. Een rolluikspecialist bij jou in de buurt vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

Prijstabel

In de volgende tabel zijn de globale kosten te zien waarbij de kwaliteit van het rolluik leidend is. Hierbij moet je denken aan de fabrikant van het rolluik zelf, de kwaliteit van de buismotor en de diktes van de lamellen. Kies je voor een B-merk dan zijn de kosten voor die afmeting ook lager.

  1 x 1 m 2 x 2 m 3 x 3 m
Kunststof €75 tot €165 €200 tot €300 €375 tot €550

Wil je de exacte kosten voor jouw opdracht weten? Vraag dan gratis prijsopgaven bij specialisten op.

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten