Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.nl
Rolluik-info.nl

Mini-rolluiken

Het grootste verschil tussen mini-rolluiken en normale rolluiken is dat bij het eerst genoemde de lamellen kleiner zijn. Het kan ook een rolluik zijn die gewoon klein is, bijvoorbeeld kleiner dan 1 meter breed.

Hierdoor heb je minder ruimte nodig als je het rolluik open trekt en de lamellen in het bakje gaan. Het hoeft dus niet zo groot te zijn en neemt minder ruimte in beslag. De minimale grootte is 12,5 centimeter maar de bakken zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Een kleine bak ontsiert niet alleen minder de muur, maar kan ook heel praktisch zijn wanneer de ramen waar je een rolluik voor wilt hangen heel dicht tegen de goot of bij de rand van het dak zitten. Het is dan goed mogelijk dat een gewone bak er niet tussen past en dan dien je dus op zoek te gaan naar een alternatief zoals een mini-rolluik.

Kleuren, modellen en bediening

Tegenwoordig worden mini-rolluiken veelal van aluminium gemaakt en zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Een mini-rolluik is zowel met een handmatige als elektrische bediening verkrijgbaar. Omdat het maar tot een bepaalde grootte te verkrijgen is en ze relatief lichter zijn kun je kiezen voor een handmatige versie omdat ze makkelijk op te rollen zijn. Elektrische bediening is nog altijd makkelijker, maar zal wel duurder uitvallen. Als je een gespecialiseerd bedrijf een offerte laat maken, kun je ook precies zien wat het je gaat kosten en wat er mogelijk is.

Ga ook naar:

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten