Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.nl
Rolluik-info.nl

Aandachtspunten

rolluiken schoonmaken Wil je rolluiken gebruiken voor totale verduistering? Of alleen voor zonwering? Op basis hiervan heb je namelijk verschillende keuzes met betrekking tot de kleur.

Waar je allemaal op dient te letten bij de aanschaf is onder meer:

1) Materiaal

Twee verschillende materialen voor rolluiken zijn: aluminium en kunststof. Beide materialen zijn zeer geschikt voor de rolluiken, maar er zijn wel verschillen.

Aluminium Kunststof
duurder goedkoper
moderne uitstraling natuurlijke uitstraling
bescherming tegen zonlicht zonwerend
privacy gewaarborgd privacy gewaarborgd
verduisterend verduisterend
inbraakpreventief niet inbraakpreventief
makkelijk schoonmaken makkelijk schoonmaken

2) Bediening

Tegenwoordig hoef je rolluiken niet meer handmatig te bedienen, daarvoor zijn elektrische systemen in het leven geroepen. Vooral aluminium rolluiken, die van zichzelf zwaarder zijn dan kunststof modellen, hebben een elektrische bediening. Uiteraard is handmatige bediening de goedkope variant.

3) Afmeting raam/venster

Het is verstandig om het opmeten van de ramen over te laten aan een rolluikspecialist. Bij een verkeerde opmeting zullen de rolluiken groter of juist kleiner uitvallen dan gewenst.

4) De kleur

De keuze voor een juiste kleur is belangrijk. Je wilt natuurlijk dat de kleur van de rolluiken bij je huis passen. Ook kan de kleur invloed hebben op de mate van isolatie. Hoe donkerder de kleur, hoe meer het warmte vasthoudt.

Hoe monteren?

Als je een huis hebt die er al jaren staat, dan heb je 2 keuzes voor de montage. Je kan dit laten doen door middel van het installeren van de rolluiken aan het raam. Zo valt het skelet van de rolluiken niet zo op en vormt het een geheel met je raam.

Ook kun je er voor kiezen om het rolluik te bevestigen aan de muur. Mocht je in een nieuwbouwhuis trekken, dan kun je sneller kiezen voor inbouwrolluiken. Hierdoor zie je de constructie van de rolluiken niet en dit geeft een nettere uitstraling. Nieuwbouw biedt meer mogelijkheden voor de plaatsing van rolluiken dan bij renovaties.

Alle kosten

rolluiken op bovenverdieping De installatie van de rolluiken laat je doen door een monteur. Naast de aanschafprijs van de rolluiken komen daarom nog extra kosten kijken voor de plaatsing.

Zo rekent een rolluikmonteur vaak voorrijkosten, extra kosten voor plaatsing op een hogere etage en eventuele kosten voor de plaatsing van een bewegingsmelder. Deze wordt geplaatst als de rolluiken ook fungeren als inbraakpreventie. Meer informatie + de exacte kosten voor jouw rolluiken kun je verkrijgen door verschillende offertes met elkaar te vergelijken.

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten