Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.nl
Rolluik-info.nl

Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken worden hoofdzakelijk gebruikt bij nieuwbouw maar kunnen ook toegepast worden bij bestaande bouw. Omdat er veel breekwerk nodig is bij bestaande huizen is dit niet altijd de meest geschikte methode maar het is niet onmogelijk.

Een voordeel van een inbouwrolluik is dat je de kast niet meer ziet omdat deze helemaal weggewerkt wordt, maar het kost wel veel ruimte in de buitenmuur.

Globale prijzen inbouwrolluiken

In de volgende tabel zijn de globale kosten van inbouwrolluiken te lezen.

  1 m2 2 m2 3 m2
Kunststof inbouwrolluik €75 tot €165 €200 tot €300 €375 tot €550
Aluminium inbouwrolluik €110 tot €225 €400 tot €550 €700 tot €950

Wil je de exacte kosten voor jouw inbouwrolluiken weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend prijsopgaven bij specialisten op.

inbouwrolluiken

Voordelen van inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken hebben diverse voordelen, waardoor vaak de keuze hiervoor gedaan wordt. Om te beginnen sluiten ze netjes aan in de gevel of muur, omdat ze erin verdwijnen. Ze zijn dan ook eerder geschikt voor nieuwbouwhuizen omdat ze nog tijdens de bouw ingebouwd worden. Je ziet zowel van binnen als buiten niets van de kap of zijgeleiders. Als het inbouwrolluik dus opgerold is kun je niet zien dat er eentje aanwezig is omdat alles netjes weggewerkt is.

Veel mensen vinden rolluiken ontsierend voor een huis en dat kan met een inbouwrolluik prima opgelost worden. Zoals ook voor andere rolluiken geldt, zijn inbouwrolluiken verder isolerend en kunnen ook de zon en warmte buitenshuis houden. Daarnaast bieden ze je een stukje privacy en werken verduisterend als je ze sluit. Eveneens bieden ze bescherming tegen inbraak.

  1. Aluminium

    Aluminium inbouwrolluiken zijn zeer stevig (maar lichter dan de stalen varianten) en worden vaak gebruikt als beveiliging tegen inbraak het voornaamste doel is. Een is in alle mogelijke RAL-kleuren beschikbaar; alhoewel je voor veel kleuren die niet standaard geleverd worden wel wat moeten bijbetalen.

  2. Kunststof (PVC)

    Wil je een inbouwrolluik dat niet te zwaar is en dat vooral bedoeld is ter bescherming tegen de felle zon en geluid van buitenaf? Dan is een rolluik van kunststof de voordeligste keuze. Een dergelijk rolluik past bij zowel een modern als een nostalgisch huis. Je kan kiezen uit diverse prints voor het kunststof en voor diverse profielen in het materiaal. Je kan dus ook kiezen voor een houtprint of een houtgroef in de lamellen om er een natuurlijke en warme feeling aan te geven.

Bediening inbouwrolluik

Als je thuis inbouwrolluiken laat installeren, dan kies je vaak ook direct voor een bediening die het beste in jouw situatie past. Dit kan elektronische maar ook handmatige bediening zijn.

Je uiteindelijke keuze is vooral afhankelijk van je budget, je persoonlijke voorkeur en de mate waarin je gebruiksgemak belangrijk vindt.

De andere 2 type rolluiken:

Ga ook naar:

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten