Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.nl
Rolluik-info.nl

Soorten rolluiken

Rolluiken zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Je kunt om te beginnen een onderscheid maken tussen:

  1. Opbouwrolluik
  2. Voorzetrolluik
  3. Inbouwrolluiken

Het type dat je veelal ziet zijn opbouwrolluiken; dat komt voornamelijk doordat deze het meest geschikt zijn voor de bestaande bouw. Voor inbouwrolluiken moet er veel van een muur gesloopt worden en worden bijna altijd gekozen als extra optie voordat aan de bouw begonnen wordt (nieuwbouwwoningen).

Waar rekening mee houden?

Ben je tot de conclusie gekomen dat je rolluiken wilt hebben? Houd dan voordat je deze aanschaft rekening met de volgende punten:

  • Materiaal: Rolluiken worden voornamelijk gemaakt van 2 verschillende materialen; kunststof en aluminium. Er bestaan geen verschillen tussen beide soorten als je kijkt naar de voordelen zoals isolatievermogen en zonwering. Een verschil is dat aluminium zwaarder en duurder is dan kunststof. Voordeel van aluminium ten opzichte van kunststof is dat ze beter isoleren en minder geluid doorlaten.
  • Afmeting: Rolluiken bestaan in standaardmaten maar kunnen ook altijd op maat gemaakt worden. Je meet voor de aanschaf hoe groot de rolluiken dienen te worden. Om ervoor te zorgen dat je op de juiste manier meet kun je een meethulp van de (online) aanbieder gebruiken. Maar raden wij altijd aan dat je de specialist bij je thuis laat komen om de ramen op te laten meten.
  • Kleur: Rolluiken zijn te koop in vrijwel alle RAL-kleuren. Het beste kun je voor een kleur gaan die past bij je woning of winkel.

Welke bediening kies je?

rolluik bedienen met afstandsbediening Handmatige bediening is uiteraard voordeliger, maar bij elektrische bediening variëren de prijzen nogal. Elektrische bediening werkt op een motor in combinatie met een schakelaar die je met een draaiknop of sleutel kunt bedienen.

Ook een tijdschakelaar, zodat het rolluik op een bepaalde tijd open of dicht gaat, behoren tot de mogelijkheden.

De meest luxe bedieningsvorm is de afstandsbediening, deze zijn tegenwoordig ook in combinatie met een smartphone app te gebruiken. Bij een handmatig bedienbaar rolluik gebruik je een slingerstok waarmee je het rolluik kunt openen/sluiten of gebruik je een koord of een band die je optrekt of laat vieren.

Wie doet de montage?

Je kunt er voor kiezen om je nieuwe rolluiken zelf te monteren maar het is een vrij specialistische klus. Het is dan ook aan te raden om dit door een rolluikbedrijf te laten doen. Als je zelf de montage verricht, bespaar je op arbeid maar heb je ook niemand om op terug te vallen als er iets niet goed is en krijg je ook geen garantie (wel op het product zelf uiteraard, maar kan de fabrieksgarantie in sommige gevallen komen te vervallen vanwege verkeerde montage).

Ga ook naar:

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten