Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.nl
Rolluik-info.nl

BTW

Hoewel je er wellicht niet direct aan denkt, betaal je over het installatiebedrag ook BTW.

Welk percentage?

gereedschap Er zijn periodes geweest dat voor de installatie van rolluiken een laag BTW-tarief van 6% werd gerekend. Sinds enkele jaren is het BTW-tarief voor de plaatsing van rolluiken echter weer gestegen naar de hoogste schaal, namelijk 21%.

Leeftijd van de woning

Het BTW-tarief was niet altijd hetzelfde. Als je woning ouder was dan 5 jaar, dan gold het tarief van 6%. Dit was ooit een aantal jaren geleden ingevoerd om woningen enigszins energiezuinig te maken. Rolluiken werken isolerend en houden daardoor warmte of kou van buiten beter tegen. Binnen heb je daardoor minder hoge stookkosten en dit laat zich doorrekenen in de energieopgave. Helaas is het een en ander gewijzigd en is deze beredenering niet sterk genoeg meer dat het onder ‘Isoleren‘ valt. Rolluiken vallen daarom niet onder het lage BTW-tarief. Inmiddels is dit tarief verhoogt naar 9% BTW trouwens.

Wat staat er op www.belastingdienst.nl?

Het is altijd raadzaam om de bron te bekijken voordat je een beslissing neemt. Op de website van de Belastingdienst staat dat je bijvoorbeeld de rente die je betaalt om te verbouwen mag aftrekken onder de eigen woning maar niet de verbouwkosten. Wat betreft de BTW op rolluiken is het zo dat deze vorm van zonwering niet als isolatiemateriaal wordt gezien, daarom geldt het 9% BTW-tarief niet. Dit betekent dus dat ondanks je met rolluiken goed kunt isoleren je een BTW-bedrag van 21% dient te betalen. Zie: www.belastingdienst.nl.

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten