Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.nl
Rolluik-info.nl

Aluminium rolluiken

De 2 belangrijkste materialen waar je uit kunt kiezen zijn kunststof en aluminium. Beide materialen hebben in de basis veel overeenkomsten met elkaar, maar verschillen op specificaties.

Een overzicht

Aluminium rolluiken zijn vaak iets duurder, maar zijn wel duurzamer en kwalitatief sterker. Hierna volgt een vergelijking van dit materiaal met kunststof.

Aluminium Kunststof
duurder goedkoper
moderne uitstraling natuurlijke uitstraling
bescherming tegen zonlicht zonwerend
privacy gewaarborgd privacy gewaarborgd
verduisterend verduisterend
inbraakpreventief niet inbraakpreventief

Modern en strak

rolluiken van aluminium Ten opzichte van kunststof geeft aluminium een strakkere en moderne uitstraling. Het past daarom goed bij nieuwbouwhuizen of eigentijdse gebouwen. De aluminium variant is duurder, maar geeft je huis ook karakter. Zowel aluminium als kunststof rolluiken hebben overigens een lange levensduur.

Beter voor de veiligheid

Naast de moderne en strakke uitstraling is het ook zeer geschikt voor inbraakpreventie. Aluminium is over het algemeen sterk materiaal, waar inbrekers moeite mee hebben of mee kunnen worden afgeschrikt. Als je aluminium rolluiken voor je raam of deur hebt hangen, zullen inbrekers harder moeten werken om je huis binnen te komen. Over het algemeen is dit niet wat inbrekers willen. Deze rolluiken worden vaak in combinatie met een bewegingsdetector geplaatst, die ongewenste bewegingen van buiten kunnen opvangen en signaleren. Daarom hangen de aluminium rolluiken ook vaak voor winkels.

Betere isolatie

Hoewel kunststof en aluminium rolluiken elkaar treffen op diverse punten, heeft de aluminium variant op bepaalde belangrijke punten toch een betere werking. Een belangrijk punt is de isolatie. Kunststof wil nog wel eens warmte doorlaten of kou minder goed buiten houden. Je wilt er op hete zomerdagen of in koude nachten op kunnen vertrouwen dat rolluiken goed isoleren.

Aluminium rolluiken houden in de winter de kou buiten de deur, terwijl in de zomer de warmte niet binnen komt. Dus niet alleen het felle zonlicht wordt tegengehouden, net als bij de kunststof rolluiken, maar ook de temperatuurverschillen van buiten hebben minder invloed op de temperatuur binnen. Dit maakt de aluminium variant een duurzame investering, want de energierekening zal lagere stookkosten laten zien.

Kleuren

rolluiken op benedenverdieping Aluminium rolluiken zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit volledige verduistering dankzij een donkere kleur, bijvoorbeeld in de slaapkamer. In de woonkamer wil je echter toch nog graag lichtinval hebben, maar wel bescherming tegen het felle zonlicht. Daarom kun je beter kiezen voor een lichtere kleur. Aluminium rolluiken hebben over de gehele linie meer kleurmogelijkheden dan de kunststof modellen.

Extra optie

Je aluminium rolluiken kun je verbeteren met allerlei extra’s. Enkele opties waar je uit kunt kiezen zijn: anti-optilveren, brandvertraging, bewegingsmelders of lichtsensoren. Al deze opties maken je rolluiken mooier of verbeteren bepaalde functionaliteiten zoals de brandveiligheid of comfort. Op pagina opties rolluiken meer over de extra’s.

Zijn er ook nadelen?

Aluminium rolluiken zijn over het algemeen duurder dan kunststof rolluiken. Het is daarnaast ook zo dat men vaak voor elektrische bediening kiest omdat een aluminium rolluik omhoog trekken met de hand bijna niet te doen is. Aluminium is namelijk zwaarder dan kunststof rolluiken. Ze maken daarnaast meer lawaai (aluminium blijft een metaalsoort; hoe goed geïsoleerd dan ook) bij het omhoog en omlaag halen en kunnen (mits voldoende geïsoleerd) de lamellen een storend geluid maken tijdens regenbuien en hagelstormen.

Globale prijzen

In de volgende tabel zijn de globale prijzen van aluminium rolluiken te lezen. De prijzen zijn afhankelijk van een aantal zaken. Hierbij kun je denken aan de fabrikant van het rolluik zelf, de kwaliteit van de buismotor en de diktes van de lamellen. Kies je voor een B-merk dan zijn de kosten voor die afmeting ook lager.

  1 x 1 m 2 x 2 m 3 x 3 m
Aluminium €110 tot €225 €400 tot €550 €700 tot €950

Bekijk hier de prijzen pagina voor meer informatie. Wil je echter de exacte kosten voor jouw opdracht weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend prijsopgaven bij specialisten op.

De exacte prijs?

Aluminium rolluiken geven je als bewoner veel voordelen, maar de prijs ligt daarmee ten opzichte van de kunststof rolluiken ook hoger. Vraag je dus meer van je rolluiken, dan betaal je ook een hogere prijs. Daarbuiten zijn eigenlijk zowel de kunststof als de aluminium variant een prima keuze voor je huis, het is maar net wat je eigen voorkeur is. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Vraag daarom eerst meerdere offertes aan en laat je vrijblijvend adviseren door specialisten in je regio.

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten