Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.nl
Rolluik-info.nl

Opbouwrolluik

gesloten opbouwrolluik dakkapel Opbouwrolluiken zijn uitermate geschikt voor beveiliging en isolatie. De rolluiken worden in de fabriek op voorhand gemaakt en als één geheel op je raam gemonteerd.

Een opbouwrolluik ziet er wat lomper uit dan een inbouw versie maar is wel eenvoudig te plaatsen. Je kunt dit door een bedrijf laten doen maar als je een beetje handig bent, kun je het ook zelf ophangen. Deze variant is gelijk ook de goedkoopste.

Wat te doen bij weinig ruimte?

Is er bij je huis weinig ruimte voor het plaatsen van een rolluik? Dan is een opbouwrolluik een goede oplossing omdat dit rechtstreeks op het kozijn gemonteerd wordt en er dus nauwelijks ruimte rondom het kozijn hoeft te zijn. Derhalve is het ook een goede optie voor een dakkapel.

Een nadeel dat veel mensen ervaren echter is dat het goed zichtbaar is van buiten. In zowel geopende als gesloten toestand zie je het rolluik maar ook de kast die erboven zit en de geleiders. Niet iedereen vindt dit even mooi.

Geniet van dezelfde voordelen

Opbouwrolluiken hebben verder dezelfde voordelen als de inbouwvariant: ze geven je huis een extra stukje beveiliging en isolatie. Ze zijn tevens geluidwerend en kunnen je huis verduisteren. Ook in warmere tijden vormen ze een goede zonwering.

Prijs opbouwrolluik

In de volgende tabel zijn de globale kosten van opbouwrolluiken te lezen.

  1 m2 2 m2 3 m2
Kunststof opbouwrolluik €75 tot €165 €200 tot €300 €375 tot €550
Aluminium opbouwrolluik €110 tot €225 €400 tot €550 €700 tot €950

Wil je de exacte kosten voor jouw opbouwrolluiken weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend prijsopgaven bij specialisten op.

  1. Aluminium opbouwrolluiken

    Aluminium opbouwrolluiken zijn zeer stevig (maar lichter dan de stalen varianten) en worden vaak gebruikt als beveiliging tegen inbraak het voornaamste doel is. Een is in alle mogelijke RAL-kleuren beschikbaar; alhoewel je voor veel kleuren die niet standaard geleverd worden wel wat moeten bijbetalen.

  2. Kunststof opbouwrolluiken

    Wil je een rolluik dat niet te zwaar is en dat vooral bedoeld is ter bescherming tegen de felle zon en geluid van buitenaf? Dan is een opbouwrolluik van kunststof de voordeligste keuze. Een dergelijk rolluik past bij zowel een modern als een nostalgisch huis. Je kan kiezen uit diverse prints voor het kunststof en voor diverse profielen in het materiaal. Je kan dus ook kiezen voor een houtprint of een houtgroef in de lamellen om er een natuurlijke en warme feeling aan te geven.

Bediening opbouwrolluik

Als je thuis opbouwrolluiken laat installeren, dan kies je vaak ook direct voor een bediening die het beste in jouw situatie past. Dit kan elektronische maar ook handmatige bediening zijn.

Je uiteindelijke keuze is vooral afhankelijk van je budget, je persoonlijke voorkeur en de mate waarin je gebruiksgemak belangrijk vindt.

De andere 2 type rolluiken:

Ga ook naar:

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten