Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.nl
Rolluik-info.nl

Opties elektrische rolluiken

Als je elektrische rolluiken gaat kopen dan zijn er diverse opties waar je voor kunt kiezen.

Elektrisch

De bediening van een elektrisch rolluik geschiedt met behulp van een buismotor. Dit motortje kun je op verschillende manieren bedienen die ook de prijs van het geheel beïnvloeden. Van goedkoop naar duurder kun je kiezen voor een draaischakelaar, een sleutelschakelaar, een tijdschakelaar of een afstandsbediening.

Vind je het geen probleem om op te staan om de rolluiken te openen of te sluiten? Dan is een gewone schakelaar ook voldoende. Wil je het jezelf graag makkelijk maken en de rolluiken vanzelf laten openen of sluiten? Kies dan voor een tijdschakelaar of een afstandsbediening.

De extra’s

Naast de standaardmogelijkheden kun je ook nog een aantal extra’s nemen. Denk hierbij aan een extra inbraakbeveiliging door het gebruik van sloten. Dit maakt het een mogelijke inbreker extra moeilijk om binnen te komen en geeft jou meteen een stukje extra zekerheid.

Laat het geluid binnen of buiten

Werk je veel nachtdiensten en slaap je overdag? Dan kun je ook kiezen voor geluidwerende rolluiken of roldeuren. Je kunt het ook andersom nodig hebben, om juist het geluid binnen te houden. Stel, je bent een fanatieke klusser en gebruikt daarvoor materiaal dat veel geluid voortbrengt. Om dan je buren hier niet mee te belasten kies je voor geluidwerende rolluiken.

Materiaal

Bij geluidwerende rolluiken worden er dubbelwandige lamellen gebruikt waar een minerale wol tussen gestoken is om zo het geluid tegen te gaan. Omdat er ook geluid kan ontsnappen of kan binnendringen via de boven- en zijkant waarmee het rolluik bevestigd is, worden er rubberen strips gebruikt voor de afdichting.

Mate van wering

Als je voor een geluidwerend rolluik kiest dempt dit met 10 decibel. Zoek je een rolluik dat nog meer geluid weert? Dan kun je zeker voor professionele doeleinden rolluiken kopen die het geluid met 31 decibel kunnen terugdringen. Mocht dit niet voldoende zijn, dan kun je ook twee rolluiken achter elkaar plaatsen.

Een geluidwerend rolluik wordt minder vaak toegepast bij woonhuizen, maar vooral voor professioneel gebruik. Daarin kent het wel veel verschillende toepassingen. Omdat de geluidwerende eigenschappen vooral bepaald worden tussen de geleiders en de kast waar het rolluik in hangt, dien je deze altijd op een geluidwerende wand te monteren. Anders heeft het namelijk geen effect en komt het geluid er alsnog doorheen.

Ga ook naar:

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten