Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.nl
Rolluik-info.nl

Sleutelschakelaar

Als je een rolluik in huis hebt, kun je deze op meerdere manieren bedienen. Eén daarvan is door het gebruik van de sleutelschakelaar. Zoals de naam al aangeeft, heb je een sleutel nodig om de rolluiken te kunnen bedienen. Dit heeft als voordeel dat het veilig is en dat alleen jij het kan beheren. Aan de andere brengt het ook een stuk moeite met zich mee.

Hoe werkt het?

De sleutelschakelaar is eigenlijk hetzelfde als de draaischakelaar, alleen komt er dan een sleutel bij kijken. Je kunt de schakelaar met de sleutel naar rechts of links draaien, met als gevolg dat het rolluik omlaag of omhoog gaat. De sleutels zijn op maat gemaakt en het slot van dit product reageert dan ook alleen op één type sleutel. Dit is een extra veiligheid die je kunt inbouwen en je ziet het dan bijvoorbeeld ook vaak bij rolluiken voor een winkelpand.

Verschillende merken

Er bestaan verschillende goede merken, allemaal min of meer in dezelfde prijsklasse; zo rond de €50 euro tot €60 euro. Als je graag zelf het beheer wilt hebben over de rolluiken, dan doe je er dus verstandig aan te kiezen voor een sleutelschakelaar.

Binnen en buiten

Als je het kastje van de schakelaar een doorn in het oog vindt, dan kun je de sleutelschakelaar zowel buiten als binnen laten monteren. Buiten heb je geen last van het kastje, maar je moet wel meer moeite doen om de rolluiken te laten zakken en weer omhoog te brengen. Binnen kan de schakelaar op een prima manier worden weggewerkt, zodat het niet in het oog springt.

Zie ook:

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten