Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.nl
Rolluik-info.nl

Draaischakelaar

Om het proces van rolluiken nog iets makkelijker te maken, bestaat de draaischakelaar. Deze ben je ongetwijfeld wel eens ergens tegen gekomen en is zeer handig in het gebruik.

Semi-automatisch

De bediening van rolluiken is in de loop van de jaren sterk veranderd. Je kunt handmatig de rolluiken omlaag draaien met een zwendel, of kiezen voor het op afstand bedienen van je rolluiken. Daartussen zit eigenlijk de draaischakelaar. Deze werkt automatisch, maar je hebt wel handmatig invloed op de beweging; omhoog of omlaag.

Hoe werkt het?

De draaischakelaar is een draaiknop die naar rechts of links kan worden gedraaid en zonder aanraking ook kan blijven hangen in het midden. Door naar links te draaien zullen de rolluiken omhoog gaan, naar rechts is dit andersom en gaan de rolluiken omlaag. Er zijn ook schakelaars met een omhoog en omlaag knop en is dit een systeem waarbij je zelf geen moeite hoeft te doen met de ouderwetse zwendel. Binnen no-time zullen de rolluiken omlaag en omhoog zijn, zodat je kunt genieten van de optimale omstandigheden in huis.

De draaischakelaar wordt bevestigd in de directe omgeving van de rolluiken. Je wilt uiteraard niet dat de schakelaar erg opvalt, dus vaak wordt deze op effectieve wijze verwerkt in de muur.

Zie ook:

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten