Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.nl
Rolluik-info.nl

Rolluiken vergelijken

Er zijn rolluiken die niet meer dan €100 euro kosten, maar een prijskaartje van €600 euro is evengoed mogelijk. Het ligt onder andere aan het materiaal, is het gemaakt van kunststof of aluminium? Daarbij speelt de grootte natuurlijk ook een rol. Een rolluik van 1 x 1 meter is een stuk goedkoper dan eentje van 3 x 3 meter.

Als je het daarbij niet erg vindt om een rolluik met de hand te bedienen, dan beperk je de kosten aanzienlijk. Elektrisch bedienen is nu eenmaal duurder, soms zelfs €200 euro meer. Verder moet je inschatten of je de rolluiken zelf gaat monteren of het door een specialist laat doen. De prijzen lopen in totaal hoe dan ook uiteen. Vergelijk de rolluiken dus zorgvuldig. Bedrijven sturen je natuurlijk graag vrijblijvende offertes toe, deze kun je vervolgens naast elkaar leggen om een goed inzicht van de mogelijkheden te krijgen.

Bepaal vooraf het doel

Belangrijkste vraag is waarom je een rolluik wilt aanschaffen. Is het omdat je geen zin hebt om te liggen zweten als de zon pal op je woonkamer schijnt, kan je niet tegen het lawaai van het speelplein aan de overkant van de straat, ben je niet happig op pottenkijkers of ben je bang voor een inbraak in je eigen winkel? Verschillende eisen, verschillende rolluiken.

Veel opties, veel denkwerk

Je kan kiezen uit diverse soorten en opties. Wil je bijvoorbeeld een rolluik van kunststof of aluminium en moet deze groot of klein zijn? En wil je de rolluiken handmatig of automatisch bedienen? Bepaal dit van tevoren, dat bespaart je een hoop irritatie en geld. Als het huis nog in de steigers staat, kan je rolluiken laten inbouwen. Anders moet je een opbouwrolluik nemen of kiezen voor een voorzetrolluik. Denk hier goed over na en stel tevens vast of je behoefte hebt aan een volledige verduistering of toch liever wat meer lichtinval. En hoeveel is extra comfort je waard? Een geïntegreerde hor houdt de muggen buiten en er zijn sensoren die vanzelf op licht reageren.

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten