Verduisterende rolluiken

Een voorbeeld waarbij de verduisterende werking van een rolluik prima tot uitdrukking komt is het maken van een donkere kamer. Ben je een fanatiek fotograaf en ontwikkel je zelf nog je foto’s? Dan heb je een donkere ruimte nodig om dit te kunnen doen. Niet ieder huis heeft de beschikking over een kamer waar geen ramen in zitten of een kast die groot genoeg is om te gebruiken als doka. Laat je goede rolluiken plaatsen aan de buitenzijde, dan kun je van een kamer die wel ramen heeft, ook een doka maken. En gebruik je de kamer daarna weer ergens anders voor? Dan doe je de rolluiken weer omhoog en kan het licht weer naar binnen.

Nachtdienst

Er zijn nog meer toepassingen waarvoor een verduisterend rolluik uitermate geschikt is. Werk je bijvoorbeeld nachtdiensten en slaap je overdag? Dit valt niet altijd mee als het licht is en je veel geluiden van buitenaf hoort. Een gesloten rolluik kan er dan voor zorgen dat er geen licht binnendringt in de kamer en ook geen geluiden van buitenaf. Als het warm weer is en je houdt het rolluik ook overdag gesloten dan wordt het ook niet zo warm in de (slaap)kamer en kun jij de rust krijgen die je nodig hebt.

Huisdieren

Leuk detail is dat je ook je huisdieren een groot plezier doet met oudjaarsdag of tijdens hevige onweersbuien, als je de rolluiken gesloten houdt tenminste. Dan zien ze niets van het vuurwerk of de bliksem en zullen ze stukken rustiger zijn.

Wat kosten rolluiken?

Benader rolluikbedrijven uit jouw regio en vergelijk vrijblijvend het aanbod. Dankzij deze vergelijking kun je tot wel 25% besparen op de aanschafkosten van nieuwe rolluiken. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!

Ga terug naar:

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk rolluikbedrijven in je regio