Rolluiken schoonmaken

vervuilde rolluiken met graffitiVoor een frisse uitstraling van je rolluiken dien je ze per jaar minstens één keer en het liefst twee keer grondig schoon te maken. Om te voorkomen dat het vuil inwerkt op de lak, dien je de rolluiken vervolgens in de wax te zetten. Zelf je rolluiken reinigen is uiteraard goedkoper, maar niet iedereen heeft daar zin in of tijd voor.

Zelf doen of een specialist?

Maak je de binnen- en buitenkant plus de geleiders zelf schoon, vergeet dan niet de rolluik van het stroomnet te halen. Bij veel huizen ontkom je er ook niet aan dat je een ladder moet gebruiken. Dit kan gevaarlijk zijn, dus let op de veiligheid.

Zie je er toch tegenop, schakel dan een gespecialiseerd bedrijf in en laat de reiniging van je rolluiken over aan professionals.

Stappenplan zelf rolluik schoonmaken

Hoe ga je te werk als je je rolluiken zelf schoonmaken wilt? We hebben hierna een beknopte stappenplan voor je opgesteld indien je ze zelf wilt schoonmaken.

  1. Vuil verwijderen van de lamellen met een tuinslang
  2. De lamellen reinigen met een sponsje en schoonmaakmiddel zoals Ajax
  3. De lamellen afspoelen met de tuinslang
  4. Zijgeleiders en rubbers schoonmaken
  5. De binnenkant van de omkasting schoonmaken (met stoffer, mag geen water in komen!)

De beste vakman vinden...

Benader meerdere rolluikbedrijven in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor jouw klus.

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van rolluikbedrijven