Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.nl
Rolluik-info.nl

Prieel

Je wilt immers niet de hele dag in de zon zitten. Veel mensen kiezen dan voor een alternatieve zonwering zoals een overkapping of een prieel.

Wanneer kiezen voor een prieel?

Een prieel is een soort vrijstaande overkapping die mensen in hun achtertuin neerzetten om een deel te overkappen. Een heel bewuste keuze want op die manier creëer je op je eigen manier heerlijk schaduw. Een prieel kan dan ook in veel situaties als zonwering dienen, maar je moet met een aantal zaken rekening houden.

Een prieel is geen rolluik

Een prieel zal nooit de functie van een rolluik kunnen overnemen. Het is namelijk een overkapping die los staat van je huis. Hierdoor kan er alsnog licht en warmte in je woning binnenkomen. Daarnaast kan je een prieel niet zomaar weghalen wanneer het buiten donker of bewolkt is. Je hebt dus altijd een donkere plek voor je huis zitten.

Een prieel bestrijkt niet al je ramen

Een prieel kan je gebruiken als alternatief voor een rolluik wanneer je alleen een benedenverdieping hebt of wanneer je alleen de benedenverdieping wilt voorzien van lichtdemping. Heb je ook een bovenverdieping, dan is een prieel een stuk minder handig.

Je zal op de bovenverdieping alsnog rolluiken, rolgordijnen of verduisteringsgordijnen moeten aanbrengen wanneer je daar ook geen lichtinval wilt hebben. Een prieel kan je ook niet aan de voorkant van je huis plaatsen, terwijl mensen daar juist vaak privacy willen.

 

Offertes voor overkappingen ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je overkapping. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten