Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.nl
Rolluik-info.nl

Overkapping

overkapping van hout Wanneer je op het zuiden woont heb je doorgaans de hele dag de zon op je ramen staan. Het kan in dat geval behoorlijk warm worden in huis. Je wilt echter wel buiten kunnen zitten wanneer het zomer is. In dat geval kiezen veel mensen voor een overkapping in hun tuin. En is een goed alternatief voor rolluiken.

Voordelen

Met een overkapping verleng je als het ware je woonkamer een stuk naar buiten. Ook wanneer het regent is het mogelijk om buiten te zitten. Bovendien houdt een overkapping een groot deel van de zoninval in je woonkamer tegen en blijft daardoor altijd koel in de zomer.

Nadelen

Een overkapping is dus prima geschikt wanneer je geen rolluiken wilt aanschaffen. Je zal je echter wel een paar zaken moeten bedenken:

  • Een overkapping bestrijkt alleen de benedenverdieping
    Wil je boven ook de warmte buiten houden, dan moet je toch kiezen voor rolluiken of een rolgordijn. Je bestrijdt het probleem dus maar voor een deel.
  • Een overkapping kan voor geluidsoverlast zorgen
    Je zou het niet van tevoren zeggen, maar een regenbui op een overkapping zorgt voor flink wat geluidsoverlast. Het gekletter klinkt voor sommigen heel gezellig, maar anderen kunnen zich er behoorlijk aan ergeren. Een rolluik is juist geluiddempend.

 

 

Offertes voor overkappingen ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je overkapping. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten