HR-glas

Rolluiken zijn een ideale optie voor het tegenhouden van zonlicht, het isoleren van de woning en het verduisteren van een ruimte. Inmiddels is er ook een nieuwe optie op de markt; HR-glas. Dit is speciaal glas dat net als rolluiken warmte en geluid kan isoleren.

Geweldige isolatie

HR-glas staat voor Hoog Rendementsglas. Het HR++ of HR+++ isolatieglas is dubbel of driedubbel glas, aangevuld met extra coating en gasvulling. Hierdoor is HR-glas met betrekking tot isolatie wel twee tot drie keer zo effectief als het reguliere dubbel glas. HR++ is zelfs vijfmaal beter dan normaal enkel glas. Op het punt van isolatie kan HR-glas zodoende de functie van rolluiken overnemen.

Ook zonwerend?

HR-glas is bijzonder krachtig tegen zonlicht. Goed, je kunt niet voorkomen dat het zonlicht naar binnen kan schijnen, maar het kan wel degelijk de temperatuur in huis bepalen. HR++ isolatieglas met zonwering kan tijdens de warmste periode van een zomerdag zorgen dat de temperatuur gedurende enkele uren tot 7 graden koeler is dan bij normaal dubbel glas. Door de isolatie blijft het in de winter binnen juist warmer. Zo ben je ook nog eens minder aan energiekosten kwijt.

De prijs per vierkante meter

HR++ isolatieglas kost je per m2 tenminste €30 euro. Het is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren wat voor HR-glas je wilt. Je kunt buiten HR++ kiezen voor een enkelzijdige of dubbelzijdige laag aan de binnen- en/of buitenkant. HR+++, driedubbel glas, is nog duurder. Je bent dan per m2 inclusief BTW en montage zo’n €170 euro kwijt. Voor beide opties bespaar je op jaarbasis meer op je energierekening, dan dat je in eerste instantie kwijt was aan het HR-glas.

Wat kosten rolluiken?

Benader rolluikbedrijven uit jouw regio en vergelijk vrijblijvend het aanbod. Dankzij deze vergelijking kun je tot wel 25% besparen op de aanschafkosten van nieuwe rolluiken. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!

Bron:
- HR-glas

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk rolluikbedrijven in je regio