Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.nl
Rolluik-info.nl

HR-glas

dubbelglas fabriek Rolluiken zijn een ideale optie voor het tegenhouden van zonlicht, het isoleren van de woning en het verduisteren van een ruimte. Inmiddels is er ook een nieuwe optie op de markt: HR-glas met een zonwerende functie. Dit is speciaal glas dat net als rolluiken warmte en geluid kan isoleren.

Geweldige isolatie

HR-glas staat voor Hoog Rendementsglas. HR++ of HR+++ isolatieglas is dubbel of driedubbel glas, aangevuld met extra een coating en gasvulling. Hierdoor is HR-glas met betrekking tot isolatie wel twee tot drie keer zo effectiever dan regulier dubbel glas. HR++ is zelfs vijfmaal beter dan normaal enkel glas. Op het punt van isolatie kan HR-glas zodoende de functie van rolluiken (deels) overnemen.

Ook zonwerend?

HR-glas is bijzonder krachtig tegen zonlicht. Goed, je kunt niet voorkomen dat het zonlicht naar binnen kan schijnen, maar het kan wel degelijk de temperatuur in huis bepalen. HR++ isolatieglas met zonwering kan tijdens de warmste periode van een zomerdag zorgen dat de temperatuur gedurende enkele uren tot 7 graden koeler is dan bij normaal dubbel glas. Door de isolatie blijft het in de winter binnen juist warmer. Zo ben je ook nog eens minder aan energiekosten kwijt.

De prijs per vierkante meter

HR++ isolatieglas kost je per m2 tenminste €55 euro. Het is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren wat voor HR-glas je wilt. Je kunt buiten HR++ kiezen voor een enkelzijdige of dubbelzijdige laag aan de binnen- en/of buitenkant. HR+++, driedubbel glas, is nog duurder. Je bent dan per m2 inclusief BTW en montage zo’n €170 euro kwijt. Voor beide opties bespaar je op jaarbasis meer op je energierekening, dan dat je in eerste instantie kwijt was aan het HR-glas.

 

Offertes voor beglazing ontvangen?

Kies voor een erkende glaszetter en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van glaszetters actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende glaszetters