Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.nl
Rolluik-info.nl

Dakkapel rolluiken

rolluik op dakkapel Een dakkapel wordt geplaatst op schuine daken en voorzien de ruimte van meer licht dan een simpele (dak)raam.

Gevoeliger voor zonlicht

Omdat de dakkapel zich bovenin het huis bevindt, is een rolluik een prettige bijkomstigheid. Een dakkapel steekt uit ten opzichte van het dak en is daarom extra gevoelig voor zonlicht. Dit komt onder andere omdat een dakkapel meestal over niet één, maar meerdere ramen beschikt.

De eerste functie van een rolluik is het tegenhouden van zonlicht en dit is dus in een ruimte met meerdere ramen extra handig. Als je in je dakkapel een slaapkamer hebt, kun je zelfs de ruimte volledig verduisteren.

Isolerend

De ruimte op zolder is gevoeliger voor het binnen laten van warmte en is andersom in de winter uiteraard hetzelfde het geval met de kou. Rolluiken hebben een isolerende werking en houden warmte en kou effectief buiten de deur. Zo kun je op alle mogelijke momenten een redelijke temperatuur bewaren in de kamer op zolder.

Het kostenplaatje

Wil je daadwerkelijk de rolluiken plaatsen voor je dakkapel? Dat zorgt uiteraard voor de nodige kosten, zoals aanschaf en montage. Omdat een dakkapel vaak standaard afmetingen heeft (neem 2,5 meter breed x 1,5 meter hoog) kom je inclusief alle bijkomende kostenposten op een bedrag uit van tenminste €300 euro. Het kan lonen om van te voren goed te vergelijken tussen verschillende aanbiedingen.

Meer over dakkapellen:
> Dakkapel

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten