De website www.rolluik-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

BTW

Hoewel je er wellicht geen rekening mee zou houden, betaal je over het installatiebedrag ook BTW. Dit kan nog wel eens fluctueren en dat gaan we hier bespreken.

Welk percentage?

BTW staat voor Belasting Toegevoegde Waarde. In Nederland bestaan doorgaans verschillende tarieven voor producten en diensten. Er zijn periodes geweest dat voor de installatie van rolluiken een laag BTW tarief van 6% werd gerekend, het laagste percentage dat Nederland kent (behalve dan het nul-tarief). Sinds enkele jaren is het BTW tarief voor de plaatsing van rolluiken echter weer gestegen naar de hoogste schaal, 21%.

Leeftijd van de woning

Het BTW tarief was niet altijd hetzelfde. Als je woning ouder was dan 5 jaar, dan gold het tarief van 6%. Dit was ooit een aantal jaren geleden ingevoerd om huizen energiezuinig te maken. Rolluiken werken isolerend en houden daardoor warmte of kou van buiten beter tegen. Binnen in je huis heb je daardoor minder hoge stookkosten en dit laat zich doorrekenen in de energieopgave. Helaas is het een en ander gewijzigd en is deze beredenering niet sterk genoeg meer dat het onder ‘Isoleren’ valt. Rolluiken vallen daarom niet onder het verlaagde BTW-tarief.

Plicht

Ieder installatiebedrijf van de rolluiken is BTW verplicht, maar jij bent dus niet altijd verplicht om 21% te betalen. Kijk dus altijd goed op de factuur welke prijs na BTW je krijgt gepresenteerd. Op dit moment moet je dus 21% BTW betalen.

Wat staat er op www.belastingdienst.nl?

Het is altijd raadzaam om de bron te bekijken voordat je een beslissing neemt. Op de website van de Belastingdienst staat dat je bijvoorbeeld de rente die je betaalt om te verbouwen mag aftrekken onder de eigen woning maar niet de verbouwkosten. Wat betreft de BTW op rolluiken is het zo dat deze vorm van zonwering niet als isolatiemateriaal wordt gezien, daarom geldt het 6% BTW-tarief niet. Dit betekent dus dat ondanks je met rolluiken goed kunt isoleren je een BTW-bedrag van 21% dient te betalen. Zie: www.belastingdienst.nl

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij rolluikspecialisten uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.