BTW

Hoewel je er wellicht geen rekening mee zou houden, betaal je over het installatiebedrag ook BTW.

Welk percentage?

Er zijn periodes geweest dat voor de installatie van rolluiken een laag BTW-tarief van 6% werd gerekend. Sinds enkele jaren is het BTW-tarief voor de plaatsing van rolluiken echter weer gestegen naar de hoogste schaal, namelijk 21%.

Leeftijd van de woning

Het BTW-tarief was niet altijd hetzelfde. Als je woning ouder was dan 5 jaar, dan gold het tarief van 6%. Dit was ooit een aantal jaren geleden ingevoerd om woningen enigszins energiezuinig te maken. Rolluiken werken isolerend en houden daardoor warmte of kou van buiten beter tegen. Binnen heb je daardoor minder hoge stookkosten en dit laat zich doorrekenen in de energieopgave. Helaas is het een en ander gewijzigd en is deze beredenering niet sterk genoeg meer dat het onder 'Isoleren' valt. Rolluiken vallen daarom niet onder het verlaagde BTW-tarief.

Wat staat er op www.belastingdienst.nl?

Het is altijd raadzaam om de bron te bekijken voordat je een beslissing neemt. Op de website van de Belastingdienst staat dat je bijvoorbeeld de rente die je betaalt om te verbouwen mag aftrekken onder de eigen woning maar niet de verbouwkosten. Wat betreft de BTW op rolluiken is het zo dat deze vorm van zonwering niet als isolatiemateriaal wordt gezien, daarom geldt het 6% BTW-tarief niet. Dit betekent dus dat ondanks je met rolluiken goed kunt isoleren je een BTW-bedrag van 21% dient te betalen. Zie: www.belastingdienst.nl.

Wat kosten rolluiken?

Benader rolluikbedrijven uit jouw regio en vergelijk vrijblijvend het aanbod. Dankzij deze vergelijking kun je tot wel 25% besparen op de aanschafkosten van nieuwe rolluiken. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk rolluikbedrijven in je regio