De website www.rolluik-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Aandachtspunten

Wil je rolluiken bijvoorbeeld gebruiken voor totale verduistering? Of alleen voor zonwering? Op basis hiervan heb je namelijk verschillende keuzes met betrekking tot de kleur van de rolluiken.  Waar je allemaal op dient te letten bij de aanschaf:

– Het materiaal

Twee verschillende materialen voor rolluiken zijn; aluminium en kunststof. Beide materialen zijn zeer geschikt voor de rolluiken, maar er zijn wel verschillen waarneembaar.

 

aluminium: duurder – moderne uitstraling- bescherming tegen fel zonlicht – privacy gewaarborgd – verduisterend – inbraakpreventief

kunststof: goedkoper-  natuurlijke uitstraling- bescherming tegen fel zonlicht – privacy gewaarborgd – verduisterend   – niet inbraakpreventief

 

– Bediening

Tegenwoordig hoef je rolluiken niet meer handmatig te bedienen, daarvoor zijn elektrische systemen in het leven geroepen. Vooral aluminium rolluiken, die van zichzelf zwaarder zijn dan kunststof rolluiken, hebben een elektrische bediening. Uiteraard is handmatige bediening de goedkope variant.

-Afmetingen van je raam/venster

Het is verstandig om het opmeten van de ramen over te laten aan een rolluik specialist. Bij een verkeerde opmeting zullen de rolluiken groter of juist kleiner uitvallen dan gewenst.

 

-De kleur

De keuze voor een juiste kleur is belangrijk. Je wilt natuurlijk dat de kleur van de rolluiken bij je huis passen. Ook kan de kleur invloed hebben op de mate van isolatie. Hoe donkerder de kleur, hoe meer het warmte tegen- of vasthoudt.

Hoe monteren?

Als je over een huis beschikt die al jaren staat, dan heb je twee keuzes voor de montage. Je kan dit laten doen door middel van het installeren van de rolluiken aan het raam. Zo valt het skelet van de rolluiken niet zo op en vormt het een geheel met je raam. Ook kun je er voor kiezen om het rolluik te bevestigen aan je muur. Mocht je in een nieuwbouwhuis trekken, dan worden rolluiken vaak ingebouwd. Hierdoor zie je de constructie van de rolluiken niet en dit geeft een nettere uitstraling. Nieuwbouw biedt vaak meer mogelijkheden voor de plaatsing van rolluiken dan bij renovatie.

Alle kosten

Het plaatsen van rolluiken is niet gratis. Je laat dit werk doen door een rolluikmonteur. Naast de aanschafprijs van de rolluiken komen daarom nog extra kosten kijken bij de plaatsing. Zo rekent een rolluikmonteur vaak voorrijkosten, extra kosten voor plaatsing op een hogere etage en eventuele kosten voor de plaatsing van een bewegingsmelder. Deze wordt geplaatst als de rolluiken ook fungeren als inbraakpreventie. Meer informatie kun je verkrijgen door verschillende offertes met elkaar te vergelijken.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij rolluikspecialisten uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.