De website www.rolluik-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Zonwering

Zonwering is overigens ideaal voor op je terras, waarbij je ook in de schaduw kunt zitten. Zonwering is in verschillende soorten verkrijgbaar waarbij je ten eerste een onderscheid kunt maken tussen binnenzonwering en buitenzonwering.

Soorten buitenzonwering

Je kunt een keuze maken uit de volgende soorten zonwering: jaloezieën, screens, zonnescherm, uitvalscherm, knikarmscherm, shutters of markiezen. De prijzen van deze methodes om de zon buiten te houden lopen sterk uiteen en zijn uiteraard ook afhankelijk van de grootte van het scherm en het gebruikte materiaal. Houd er ook rekening mee dat je er nog bediening bij dient te kopen en bevestigingsmateriaal. Laat je de zonneschermen plaatsen door een erkend bedrijf, dan komen er nog kosten voor de montage bij.

Werking buitenzonwering

Kies je voor buitenzonwering, dan wordt deze uiteraard aan de buitenkant van je huis gemonteerd. Het houdt de zon reeds tegen voordat deze de ramen bereikt heeft en zorgt er zo voor dat de temperatuur in huis tijdens warme dagen toch aangenaam blijft.

Kies de zonwering die bij je past

Als je alleen een zonwering wilt om de zon buiten te houden kun je kiezen voor screens of een uitvalscherm. Wil je echter ook graag buiten op je terras van het warme weer genieten maar liever niet in de felle zon zitten? Dan is een knikarmscherm ook een goede keuze. Dit scherm is in verschillende breedtes te verkrijgen en kan over de hele breedte van het huis gemaakt worden, zodat je werkelijk overal in de schaduw kunt gaan zitten, onafhankelijk van waar de zon precies staat. Behalve dit houdt een knikarmscherm ook de zon buitenshuis. Andere soorten zonwering zijn markiezen. Dit zijn zonneschermen die een mooie ronding vormen boven je terras of voor het raam. Markiezen zie je ook regelmatig boven ramen en deuren van winkels. Het werkt om de zon tegen te houden maar geeft het pand ook meteen een bijzonder aanzien. Andere mogelijkheden van buitenzonwering zijn shutters. Deze kun je gebruiken om een veranda af te sluiten en als je ze dichtmaakt houden ze ook de zon buiten. Een laatste optie die veel gebruikt wordt als zonwering zijn rolluiken.

Soorten binnenzonwering

Kies je er liever voor om in huis zonwering aan te brengen? Dan kun je een keuze maken uit de volgende soorten: jaloezieën, lamellen, rolgordijnen, plisségordijnen, vouwgordijnen of shutters. Deze methodes van zonwering hebben nog een extra functie. Ze zorgen er namelijk ook voor dat je niet alleen de zon buiten houdt met warme dagen, maar dat je ook nog eens iets voor de ramen hebt hangen en zelf wel naar buiten kunt kijken. Andere mensen kunnen niet naar binnen kijken en dat geeft jou dan meteen weer een stukje privacy. Twee vliegen in één klap dus. Voor ieder interieur is er wel iets bijpassends te vinden. Je kunt kiezen voor een bepaald model dat ook nog eens in zeer uiteenlopende kleuren verkrijgbaar is.

Montage zonwering

De meeste vormen van binnenzonwering zijn eenvoudig te plaatsen en kun je dus ook zelf doen. Bijvoorbeeld rolgordijnen of lamellen kun je makkelijk zelf monteren. Deze zijn ook beduidend minder zwaar dan buitenzonwering en makkelijker te hanteren.

Montage buitenzonwering

In het geval van buitenzonwering is de montage vaak ingewikkelder en je hebt dan ook te maken met zwaarder materiaal. Wil je de zonwerking zelf plaatsen, dan spaart je dat zeker in de kosten. Wanneer je een zonwering door een bedrijf wilt laten plaatsen, vraag dan eerst offertes op bij verschillende leveranciers. Dan kun je vergelijken en kijken wat voor jou het beste is. Je kunt niet alleen advies inwinnen bij een leverancier maar ook de montage laten doen.

Bespaar op de montage

Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen op de aanschaf van zonwering, naast het zelf monteren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om meer zonneschermen gelijktijdig aan te schaffen. In dat geval is het vaak mogelijk om korting te bedingen.

Kies voor handmatige bediening

Om kosten te besparen op je zonwering kun je ook kiezen voor handmatige in plaats van elektrische bediening. Handmatige bediening is goedkoper maar wel minder luxe. Kies je liever voor elektrische bediening? Neem dan een draaiknop waarmee je het zonnescherm bedient in plaats van een afstandsbediening. Deze zijn namelijk veel voordeliger.

Kies de zonwering waar jij wat aan hebt

Wil je alleen maar zonwering hebben om de zon buiten te houden maar niet om bijvoorbeeld buiten ook op je terras in de schaduw te zitten? Of heb je daar eigenlijk al voldoende schaduw op een andere manier? Kies dan niet de duurste zonwering die er is. Deze heeft namelijk ook functies waar je dan toch geen gebruik van maakt.

Informeer vooraf naar de kosten

Voor de exacte kosten van zonwering kun je het beste offertes bij een aantal leveranciers opvragen en de prijzen vergelijken. Bekijk goed wat je nodig hebt en vraag diverse offertes aan zodat je weet waar je aan toe bent en de leverancier kiest die het beste aanbod voor jou heeft.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij rolluikspecialisten uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.