Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.nl
Rolluik-info.nl

Zonwering

Zonwering is ideaal voor op het terras, omdat het het mogelijk maakt dat je nu buiten in de schaduw kunt zitten. En is in verschillende soorten verkrijgbaar waarbij je ten eerste een onderscheid kunt maken tussen binnenzonwering en buitenzonwering.

Soorten buitenzonwering

jaloezieen Je kunt een keuze maken uit de volgende soorten zonwering: rolluiken, screens, zonnescherm, uitvalscherm, knikarmscherm, shutters en markiezen. De prijzen van deze methodes om de zon buiten te houden lopen sterk uiteen en zijn uiteraard ook afhankelijk van de grootte van het scherm en het gebruikte materiaal. Houd er ook rekening mee dat je er nog bediening bij dient te kopen en bevestigingsmateriaal. Laat je de zonneschermen plaatsen door een zonweringsbedrijf, dan komen er nog kosten voor de montage bij.

Kies de buitenzonwering die bij je past

Als je alleen een zonwering wilt om de zon buiten te houden kun je kiezen voor screens of een uitvalscherm.

Wil je echter ook graag buiten op je terras van het warme weer genieten maar liever niet in de felle zon zitten? Dan is een knikarmscherm een goede keuze. Dit scherm is in verschillende breedtes te verkrijgen en kan over de hele breedte van het huis gemaakt worden; zodat je werkelijk overal in de schaduw kunt gaan zitten. Behalve dit houdt een knikarmscherm ook de zon buitenshuis.

Soorten binnenzonwering

Kies je er liever voor om in huis zonwering aan te brengen? Dan kun je een keuze maken uit de volgende soorten: jaloezieën, lamellen, rolgordijnen, plisségordijnen, vouwgordijnen of shutters. Deze methodes van zonwering hebben nog een extra functie. Ze zorgen er namelijk ook voor dat je niet alleen de zon buiten houdt, maar dat je ook nog iets voor de ramen hebt hangen en zelf wel naar buiten kunt kijken. Andere mensen kunnen niet naar binnen kijken en dat geeft jou dan meteen weer een stukje privacy. Let er wel op dat binnenzonwering minder effectief is om het zonlicht te weren dan buitenzonwering.

Montage

montage van zonwering De meeste vormen van binnenzonwering zijn eenvoudig te plaatsen en kun je dus ook zelf doen. Bijvoorbeeld rolgordijnen of lamellen kun je makkelijk zelf monteren omdat ze simpeler en beduidend minder zwaar zijn dan buitenzonwering.

In het geval van buitenzonwering is de montage vaak ingewikkelder en je hebt dan ook te maken met zwaarder materiaal. Wil je de zonwering zelf plaatsen, dan spaart je dat zeker in de kosten. Wanneer je zonwering wilt laten plaatsen, vraag dan eerst offertes op bij meerdere leveranciers. Dan kun je vergelijken en kijken welk model voor jou het beste is. En tegen welke prijzen.

Besparen

Er zijn verschillende mogelijkheden om te besparen op de aanschaf van zonwering.

1) Zelf monteren

Installeer zelf de zonwering. Dit is voor bepaalde type rolluiken zoals opbouwrolluiken vaak wel mogelijk. Ben je geen klusser? Kijk dan bij bespaartip nr. 2, 3 en 4.

2) Meer kopen

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om meer zonneschermen gelijktijdig aan te schaffen, bijv. samen met de buurman of familieleden. In dat geval is het vaak mogelijk om korting te bedingen.

3) Kies voor handmatige bediening

Om kosten te besparen op je zonwering kun je ook kiezen voor handmatige in plaats van elektrische bediening. Handmatige bediening is goedkoper maar wel minder luxe.

Kies je liever voor elektrische bediening? Neem dan een draaiknop waarmee je het zonnescherm bedient in plaats van een afstandsbediening. Deze zijn namelijk voordeliger.

4) Offertes vergelijken

Voor de exacte kosten van zonwering kun je het beste de prijzen bij een aantal leveranciers opvragen en het aanbod vergelijken. Bekijk goed wat je nodig hebt en vraag diverse offertes op zodat je weet waar je aan toe bent en de leverancier kiest die het beste aanbod voor jou heeft.

 

Offertes voor zonwering ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je zonwering. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten