Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.nl
Rolluik-info.nl

Rolluiken vervangen

vervangen van zonwering Als je de rolluiken alleen wilt herstellen, dan is een prijsindicatie lastig om te geven want de kosten zijn afhankelijk van de nodige reparatiewerkzaamheden.

Herstellen is over het algemeen het overwegen waard als de rolluiken nog geen 15 jaar oud zijn en als het een A-merk rolluik betreft zoals Heroal of Somfy. De garantietermijn is, let wel, meestal 5 jaar. De goedkoopste oplossing is natuurlijk dat je het zelf herstelt. Ligt dat niet binnen de mogelijkheden omdat bijvoorbeeld de buismotor kapot is gegaan, dan kan een specialist uitkomst bieden. Je zal er dus een berekening op los moeten laten. Valt het herstellen te duur uit, kies dan voor vervanging.

Kosten rolluik vervangen

Voor een gemiddeld rolluik van 2 meter kun je zo €200 euro en maximaal €300 euro betalen (zonder extra opties). Een aluminium rolluik met die breedte kost tussen de €400 euro en €550 euro. De bediening van het rolluik is ook een factor die meeweegt; kies je voor manueel of elektrisch bedienen? Zelf monteren is in ieder geval een stuk voordeliger dan een specialist voor de deur laten parkeren. Het demonteren en verwijderen van de oude rolluiken brengt overigens ook kosten met zich mee. Kan je dat zelf? Dan scheelt dat alweer wat in de kosten.

Meer over de prijzen van nieuwe rolluiken vind je op de prijzen pagina.

Wanneer rolluik vervangen?

Het kan zijn dat je bestaande rolluiken vervangen moeten worden. Veelvoorkomende problemen en redenen waarom een rolluik stuk kan gaan hebben we hieronder voor je opgesomd:

  • Krakende of piepende buismotor
  • Buismotor defect
  • Kapotte lamellen
  • Afstandsbediening werkt niet meer
  • Rolluiklint gebroken of zit vast
  • Bandopwinder werkt niet meer

In bijna alle gevallen kan het dan zijn dat het verstandiger is om een nieuwe aan te schaffen. Vooral ook als je rolluiken ouder dan 15 jaar zijn. Wat de prijzen van nieuwe rolluiken zijn vind je op pagina prijs rolluik.

Waarom niet vervangen?

Het kan zijn dat je rolluiken niet zo oud zijn en je destijds voor een A-merk gekozen hebt. In dat geval is het vaak nog mogelijk om je rolluiken te herstellen als blijkt dat slechts 1 of meerdere onderdelen vervangen kunnen worden.

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten