Subsidie rolluik

Een tijd geleden (in 2009) kon je als winkelier gebruik maken van de subsidieregeling 'Veiligheid Kleine Bedrijven' en subsidie krijgen op de aanschaf van rolluiken. Het idee was dat kleine winkeliers vaak doelwit zijn van inbrekers en rolluiken een preventieve werking hebben. Er was een subsidie van ruim €7 miljoen euro beschikbaar gesteld. Er werd tot maximaal €10.000 euro uitgekeerd en mogen deze kosten hooguit 50% van het factuurbedrag zijn.

Ging het dus om een factuurbedrag van €20.000 euro dan kreeg je dus €10.000 euro terug van het ministerie van Economische Zaken. In Amsterdam was er ook een gelijksoortig project genaamd: 'subsidie Verbeteren winkelpanden West'. Afhankelijk van je winkel (bijvoorbeeld kiosk, winkelpand etc) verschilden de premiebedragen.

Zie: www.amsterdam.nl/subsidie-rolluiken

Op dit moment is er geen dergelijke subsidie meer mogelijk in Nederland. Ook is er geen subsidie rolluiken voor particulieren.

Subsidie in België

In België kun je als particulier ook subsidie krijgen op rolluiken die je aanbrengt in je eigen woonhuis. De premie rolluiken vallen onder de verbeteringspremie. Er is ook een aanpassingspremie en wordt alleen in bepaalde gevallen uitgekeerd en geldt voor de motor van een elektrisch rolluik. Deze dient een motor met rem te hebben en een starre verbinding waardoor het luik niet eenvoudig opgetild kan worden van buitenaf. Als het rolluik aan deze voorwaarden voldoet wordt inbreken moeilijker gemaakt.

Wil je in aanmerking komen voor subsidie, dan dient het rolluik aan een groot aantal Europese keuringsnormen te voldoen. Verder staat het premiebedrag vermeld onder kopje 2 van de Vlaamse verbeteringspremie, zie:

...

2. Buitenschrijnwerk (premiebedrag €1.250 euro)

  • Het vernieuwen van bestaande ramen (het raamkader), buitendeuren en rolluiken als er gelijk met deze werken ook dubbele beglazing wordt aangebracht
  • Nieuwe rolluiken worden alleen gesubsidieerd als ook de ramen vervangen worden
  • De kosten voor de afwerking (binnen en buiten) komen in aanmerking

Houd wel rekening met wat wel en niet wordt vergoedt onder deze premie. Het vervangen van de ramen is tevens ook verplicht. Zaken zoals veranda's vallen buiten de premie.

Lees verder: www.vlaanderen.be/verbeterpremie

Wat kosten rolluiken?

Benader rolluikbedrijven uit jouw regio en vergelijk vrijblijvend het aanbod. Dankzij deze vergelijking kun je tot wel 25% besparen op de aanschafkosten van nieuwe rolluiken. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk rolluikbedrijven in je regio