De website www.rolluik-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Subsidie

Subsidie in Nederland

Een tijd geleden (jaar 2009) kon je als winkelier gebruik maken van de subsidieregeling Veiligheid Kleine Bedrijven en subsidie krijgen op de aanschaf van rolluiken. Het idee was dat kleine winkeliers vaak doelwit zijn van inbrekers en rolluiken een preventie werking hebben. Er was een subsidie van €7.5 miljoen euro beschikbaar gesteld. Er werd tot maximaal €10.000 euro uitgekeerd en mogen deze kosten hooguit 50% van het factuurbedrag zijn. In dit geval gaat het om een factuurbedrag van €20.000 euro waarvan je dus €10.000 euro terugkreeg van het ministerie van Economische Zaken. In Amsterdam was er ook een gelijksoortig project genaamd: subsidie Verbeteren winkelpanden West. Afhankelijk van je winkel (bijvoorbeeld kiosk, winkelpand etc) verschilden de premiebedragen. Zie: www.amsterdam.nl/subsidie-rolluiken

Op dit moment is er geen dergelijke subsidie meer mogelijk in Nederland of gemeenten. Ook is er geen subsidie rolluiken voor particulieren.

Subsidie in België

In België kun je als particulier ook subsidie krijgen op rolluiken die je aanbrengt in je eigen woonhuis. De premie rolluiken vallen onder de verbeteringspremie. Er is ook een aanpassingspremie en wordt alleen in bepaalde gevallen uitgekeerd en geldt voor de motor van een elektrisch rolluik. Deze dient een motor met rem te hebben en een starre verbinding waardoor het luik niet eenvoudig opgetild kan worden van buitenaf. Als het rolluik aan deze voorwaarden voldoet wordt inbreken moeilijker gemaakt. Wil je in aanmerking komen voor subsidie, dan dient het rolluik aan een groot aantal Europese keuringsnormen te voldoen. Verder staat het premiebedrag vermeld onder kopje 2. van de Vlaamse verbeteringspremie, zie:

2. Buitenschrijnwerk (premiebedrag €1.250 euro)

  • Het vernieuwen van bestaande ramen (het raamkader), buitendeuren en rolluiken als er gelijk met deze werken ook dubbele beglazing wordt aangebracht.
  • Nieuwe rolluiken worden alleen gesubsidieerd als ook de ramen vervangen worden.
  • De kosten voor de afwerking (binnen en buiten) komen in aanmerking.

Houd wel rekening met wat wel en niet wordt vergoedt onder deze premie. Het vervangen van de ramen is tevens ook verplicht. Zaken zoals veranda’s vallen buiten de premie. Lees verder: www.vlaanderen.be/verbeterpremie

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij rolluikspecialisten uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.