Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.nl
Rolluik-info.nl

Roldeuren

Een roldeur wordt vooral gebruikt wanneer er een ruimte moet worden afgesloten die breder is dan een standaard deur. Ook wanneer er geen ruimte is om een standaard deur te openen en sluiten omdat er geen draairuimte is, is een roldeur een veel gebruikte oplossing.

Een roldeur met handbediening

montage rolpoort Veel garages worden nog altijd bediend met een handbediening. Onderaan de roldeur zit een hendel met een slot. Wanneer de roldeur is ontgrendeld kan deze geopend of op een veilige manier gesloten worden als je een pand wilt beveiligen tegen inbraak.

Een dergelijk systeem vergt echter wel behoorlijk wat spierkracht wanneer je een deur wilt openen. Mede hierom kiezen bedrijven tegenwoordig voor een roldeur met een motor en/of sensor.

Een roldeur met een sensor

Steeds meer bedrijven willen een roldeur die automatisch opent en sluit. Met een handbediening kan je op afstand jouw roldeur openen en sluiten zodat alleen jij de toegang hebt tot het pand. Er komen geen krachtsinspanningen meer bij kijken; domotica in het bedrijfsleven heeft ook zeker zijn intrede gedaan bij de roldeur.

rolpoort

Verhoogde beveiliging

Steeds meer beveiligingssystemen maken ook gebruik van roldeuren. Dit gebeurt in combinatie met een normale deur. Dit houdt in dat een roldeur een sensor heeft die beweging voor de normale deur waarneemt. Staat iemand heel lang voor de deur voordat deze wordt geopend, dan zal de roldeur vanzelf sluiten. Op die manier kan iemand zich niet zomaar ongewenst toegang tot jouw pand verschaffen. Dit laatste systeem behoorde altijd tot de beveiliging van bedrijfspanden, maar sinds inbrekers steeds meer overgaan tot woninginbraken is een roldeur ook te verkrijgen voor de beveiliging van een woning.

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten