Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.nl
Rolluik-info.nl

Nadelen rolluiken

Een rolluik koop je doorgaans omdat je geen last wilt ondervinden van hinderlijke zoninval of van het geluid van buitenaf. Echter hebben rolluiken ook nadelen.

> Techniek vereist onderhoud

Rolluiken eisen onderhoud. Zeker wanneer je een rolluik koopt met een buismotor of met een zonnepaneel zal er om de zoveel jaar goed moeten worden gekeken of alles nog naar behoren functioneert. Laat je dit onderhoud niet uitvoeren, dan kan je op een gegeven moment te maken krijgen met storingen.

> Maakt kabaal bij hagel

Als het hard regent of het hagelt kunnen sommige rolluiken, voornamelijk die van aluminium, aardig wat kabaal maken. Houd hier rekening mee als het geluid je gaat storen.

> Totale verduistering

Als de rolluiken uitgerold zijn dan is er in de ruimte totale verduistering. Er komt dus geen licht meer binnen maar kan het soms wel gewenst zijn om het lichtinval te reguleren. Met ‘normale’ rolluiken is dit niet mogelijk maar wel met jaloezie rolluiken.

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten