Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.nl
Rolluik-info.nl

Materiaalsoorten

Gelukkig bestaan er flink wat mogelijkheden wanneer je je huis wilt voorzien van rolluiken. Deze zijn:

 • Rolluik van aluminium
  Een rolluik van aluminium is zeer stevig en wordt vaak gebruikt als beveiliging tegen inbraak en is in alle mogelijke RAL-kleuren beschikbaar; al zal je voor veel kleuren die niet standaard zijn wel wat moeten bijbetalen.
 • Rolluik van kunststof
  Wil je een rolluik wat niet te zwaar is en wat vooral bedoeld is ter bescherming tegen de felle zon en tegen geluid van buitenaf, dan is een rolluik van kunststof de voordeligste keuze. Een dergelijk rolluik past bij zowel een modern als een nostalgisch huis. Je kan kiezen uit diverse prints voor het kunststof en voor profielen in het materiaal. Je kan dus ook kiezen voor een houtprint of een houtgroef in de lamellen van het rolluik zodat het een natuurlijke look krijgt.
 • Rolluik van hout
  Heb jij een oud huis of een woning met een klassieke uitstraling, dan kun je dat uiterlijk accentueren met een rolluik van hout. Ze zijn net zo geluidwerend en zonwerend als rolluiken van kunststof of aluminium. Het grote verschil is echter dat je deze geregeld zal moeten bijwerken om het hout in goede conditie te houden.
 • Rolluik van staal
  Wanneer je een rolluik vooral wilt kopen om je huis te beveiligen kan je het beste kiezen voor een rolluik van staal. Dit zijn rolluiken die je nu nog vooral bij bedrijven en winkelpanden ziet. De rolluiken zijn echter ook steeds meer in opkomst bij particulieren gezien het toenemende aantal inbraken in woningen. Een stalen rolluik heeft nog een heel groot voordeel wat de andere materialen van rolluiken niet hebben; ze zijn brandwerend. Dit zorgt er mede voor dat opstalverzekeraars jou nogal eens in de aanschafkosten van een dergelijk rolluik tegemoet willen komen of een korting op de premie geven. Je woning loopt immers veel minder risico wanneer deze is voorzien van een stalen rolluik.

Lees verder op pagina soorten rolluiken, bediening en rolluik elektrisch maken.

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende vakspecialisten