Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.nl
Rolluik-info.nl

Rolluik lamellen

Het is een misvatting om te denken dat een rolluik een massief geheel is, het bestaat namelijk uit aan elkaar vastgemaakte lamellen. Een lamel bestaat uit een omhulsel wat van meerdere materialen gemaakt kan zijn. Zo kan het gemaakt zijn van staal, aluminium, kunststof of hout. De binnenkant van de lamel is echter niet van hetzelfde materiaal als de buitenkant gemaakt, behalve bij hout.

Normaal gesproken is de binnenkant gemaakt van een zacht schuimachtig materiaal. Dit zorgt ervoor dat er bijvoorbeeld geluiddemping plaatsvindt. Ook kan het materiaal ervoor zorgen dat er een isolerende werking uitgaat. Op de foto hieronder zie je een voorbeeld van hoe de lamellen van een aluminium rolluik eruit zien.

lamel van rolluik

De buitenkant van de lamel

Rolluik lamellen zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes. De ouderwetse lamellen waren redelijk dik. Hierdoor nam de rol van het rolluik wanneer het was opgerold behoorlijk wat ruimte in beslag.

Omdat steeds meer mensen de voorkeur hebben voor een compacter model worden rolluiken nu ook met een dunnere lamel geproduceerd. Door deze smallere afmeting is een rolluik tot een kleinere rol op te rollen waardoor het minder ruimte inneemt en het rolluik beter in te bouwen valt in een kozijn.

De bevestiging

Rolluik lamellen kunnen op een aantal manieren bevestigd zijn. Een methode is dat het zich gelijk helemaal sluit waardoor er geen lichtinval meer mogelijk is. Deze methode is redelijk verouderd en wordt nog vooral in budget modellen verwerkt. Een andere methode is het rolluik wat kan worden gesloten waarbij er nog lichtinval tussen de lamellen mogelijk is.

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten