Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.nl
Rolluik-info.nl

Politiekeurmerk

Keurmerken bij producten geven een stuk zekerheid aan mensen dat ze een betrouwbaar product kopen. Ook bij rolluiken kun je aan de hand van keurmerken meten wat de kwaliteit is. Voor rolluiken gelden doorgaans drie belangrijke keurmerken, waarvan één het Politiekeurmerk Veilig Wonen is. Dit keurmerk is in Nederland nog niet veel uitgedeeld.

Wat is het?

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is algemeen bedoelt voor huizen die beschikken over een goede beveiliging. Ze worden uitgereikt aan woningen, om aan te geven aan de (nieuwe) bewoners of (ver)huurders dat de kans op inbraak in hun huis laag is. Dit keurmerk kan er voor zorgen dat je minder premie hoeft te betalen voor je inboedelverzekering, maar dit is afhankelijk van je verzekeraar en de voorwaarden.

Bij rolluiken

Ook rolluiken hebben een functie die de beveiliging van een huis kunnen verbeteren. Rolluiken zijn niet alleen om de zon tegen te houden of om te isoleren, maar het heeft ook een afschrikkend effect op mogelijke inbrekers. Als de rolluiken voldoen aan de nodige materialen, zoals dikke geleiders waardoor inbrekers minder snel binnen zijn, dan kan het zijn dat het rolluik dit Politiekeurmerk krijgt.

Privacy

De rolluiken bieden een bepaalde privacy, zeker als ze gesloten zijn. Binnen het Politiekeurmerk is dit ook een belangrijk element. Als de rolluiken goed gesloten zijn, zouden de mogelijke inbrekers normaal gesproken niet naar binnen kunnen kijken door kleine gleufjes of langs de rolluik, om te zien wat er te halen valt.

Het materiaal

Rolluiken kunnen gemaakt zijn van kunststof of aluminium. Doorgaans hebben inbrekers minder moeite met kunststof dan met aluminium. Als je daarom kiest voor de aluminium variant dan is een Politiekeurmerk min of meer een verwachting, terwijl het bij de kunststof varianten kan verschillen of Politiekeurmerk Veilig Wonen is uitgedeeld.

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten