Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.nl
Rolluik-info.nl

Keurmerken rolluiken

Ben je van plan om rolluiken aan te schaffen, dan is het verstandig ook aandacht te schenken aan de verschillende keurmerken. Een keurmerk is een kwaliteitsoordeel over het product, in dit geval dus een graadmeter voor de rolluiken.

SKG-KOMO

Dit keurmerk voor rolluiken heeft betrekking op de zekerheid en het vertrouwen. Het wordt uitgegeven op het moment dat het product op positieve wijze is getest en klaar is om aan particulieren verkocht te worden. Dit gebeurt niet zomaar, maar volgt na een beoordeling van professionals. Zo weet je zeker dat je met dit keurmerk vertrouwde rolluiken in huis haalt.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Dit keurmerk voor woningbezitters of (ver)huurders geeft aan dat de woning voldoende is beveiligd tegen mogelijke inbraak of vandalisme. Oftewel, als je woning dit keurmerk draagt, heb je minder kans op een inbraak.

Als je rolluiken kiest die dit keurmerk dragen, dan maak je kans om korting te krijgen op de premie van je inboedel- of opstalverzekering. Rolluiken kunnen namelijk ook dienen als beveiliging van je huis, zeker als je voor aluminium kiest.

De CE-markering

Bijna iedereen heeft onbewust wel eens de CE-markering zien staan. Dit keurmerk voor rolluiken laat zien dat het product voldoet aan de daarvoor geldende Europese regels. Het gaat dan bij rolluiken onder andere over de daadwerkelijke isolatie, waterdichtheid, mate van luchtdoorlatendheid en windbestendigheid. Deze factoren kunnen allemaal invloed uitoefenen op de daadwerkelijke kwaliteit van de rolluiken en de CE-markering is daarom een belangrijk keurmerk.

Tot slot kun je nog het WK3 keurmerk voor rolluiken tegenkomen. Dit is in principe niet veel anders dan het Politiekeurmerk Veilig wonen, alleen dan uitgegeven door de eigen branchevereniging van leveranciers van rolluiken.

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten