Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.nl
Rolluik-info.nl

Dakraam

Dakramen zijn lastig te verduisteren, omdat er geen rechte gordijnen voor te hangen zijn. En omdat onder een dakraam op de tweede etage zich vaak een slaap- of badkamer bevindt, is het wel zo lekker om deze ruimte goed te kunnen verduisteren en fel zonlicht tegen te houden. Daarom zijn rolluiken een goede en betaalbare optie.

dakraam

Wat zijn de voordelen?

Rolluiken maken het gebruik van gordijnen volledig onnodig. Je kunt met de rolluiken een volledige ruimte verduisteren, waardoor je effectief een volle nacht (en eventueel ochtend) door kunt slapen. Rolluiken voor het dakraam worden dan ook specifiek aangeraden voor slaapkamers. De bediening van zo’n rolluik kan ook heel gemakkelijk op afstand worden gemaakt, waardoor je ’s ochtends niet eerst je bed uit hoeft om licht in de kamer te creëren. Je gebruikt lekker makkelijk een afstandbediening.

Waarom hier rolluiken?

Wellicht heb je nooit echt last gehad van lichtinval, of eventueel een felle zon in de kamer onder het dakraam. Dan nog kan een rolluik heel handig zijn. Hogere etages zijn namelijk gevoelig voor warmte, die ook nog eens lang blijft hangen. Dit komt vaak omdat de zon op je ramen kan schijnen en deze niet wordt geabsorbeerd, maar doorstralen naar de ruimte onder het raam. Rolluiken zorgen voor optimale warmte- of kouwering.

Dit ga je in financieel opzicht dan ook positief merken in de energiekosten, want voor kou geldt dezelfde isolerende werking; het wordt geweerd. Je verwarmingselementen hoeven daardoor minder moeite te doen om ruimtes te verwarmen, omdat de algemene temperatuur beter te reguleren is. Er gaat simpelweg minder snel warmte verloren.

Minder geluid

Het waaien van de wind of het tikken van regen op het raam; het kan vervelend voor je zijn. De rolluiken voor een dakraam, waarop de regen stijl naar beneden valt, zorgen voor een demping van dat geluid. Laat je verder informeren over de mogelijkheden en de voordelen door het aanvragen van meerdere offertes bij rolluikspecialisten.

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten