Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.nl
Rolluik-info.nl

Bandoprollers

Het oprollen of uitrollen van rolluiken ging voorheen altijd handmatig, door middel van het opwinden van de band. Dit kost meer moeite dan de bandoprollers van tegenwoordig, die elektronisch werken. Je hoeft alleen nog maar een knopje op een afstandbediening in te drukken of een knop aan de muur om te draaien en de rolluiken doen hun werk.

Aan de muur

Je kunt bandoprollers aan de muur ophangen, zodat het grotendeels aan het zicht onttrokken wordt. Wat overblijft is het gemak. Niet elk materiaal is even makkelijk op te rollen, zoals aluminium wat van zichzelf zwaarder is. Met de elektrische bandoprollers heb je daar echter geen last meer van.

Eigenschappen

Je kunt uiteraard nog kiezen voor de originele bandoprollers die niet automatisch gestuurd zijn, maar handmatig worden gebruikt. De elektrische variant heeft vaak een maximale trekkracht van ongeveer 30 kilo, doorgaans geschikt voor vrijwel alle rolluiken. Deze werkt vaak door een apparaatje aan de muur, waar de toetsen voor omhoog en omlaag zijn te vinden. Zo zijn je rolluiken ingesteld op de voor jou juiste hoogte en hoef je zelf minder moeite te doen.

Vind je het niet erg om zelf de band op te rollen? Dan kan dit je best wel wat geld besparen. Heb je liever het gemak van een elektrische bandoproller? Dan ben je daar circa €100 extra voor kwijt.

Zie ook:

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten