Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.nl
Rolluik-info.nl

Afmetingen

welke afmeting hanteren Een rolluik in huis brengt een hoop comfort met zich mee. Je hebt geen last meer van een laaghangende zon en de rolluiken werken isolerend, waardoor warmte in de zomer en kou in de winter buiten blijven. Vaak willen mensen de rolluiken ook gebruiken voor verduistering van een ruimte, bijvoorbeeld in de slaapkamer.

Alle soorten en maten

Rolluiken zijn er in verschillende afmetingen. De standaard afmetingen van een rolluik zijn 100 bij 100 centimeter voor kleinere vierkante ramen, of 100 bij 200 centimeter voor rechthoekige grotere ramen. Daarnaast kun je nog kiezen voor specifieke afmetingen (afmetingen op maat).

Drie soorten plaatsing

Je kunt een rolluik plaatsen op 3 manieren:

 • Nieuwbouwhuizen
  Bij een nieuwbouwhuis heb je doorgaans de meeste keuze. Je kunt rolluiken in de muur laten inbouwen, op de muur of op het kozijn bouwen.
 • Op het kozijn
  Als je de rolluiken op het kozijn plaatst dan kan je gewoon de lengte en breedte van het kozijn pakken als afmeting.
 • In of op de muur
  Bouw je de rolluiken echter in of op de muur, dan moet je zowel in de lengte als breedte een paar centimeter extra nemen. Je kan dit maatwerk laten doen door een specialist om zeker te zijn van de juiste afmetingen.

Prijs bepaling op basis van gegevens

Om een geschikte bedrijf te vinden voor de plaatsing van rolluiken is het aan te raden vrijblijvende offertes aan te vragen om goed te kunnen vergelijken. Dit kost je geen extra geld, maar biedt je wel meer inzicht in de verschillende mogelijkheden.

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende vakspecialisten