Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Rolluik-info.nl
Rolluik-info.nl

Aanvriesbeveiliging

Tijdens de wintermaanden gebruik je het rolluik normaal gesproken minder, omdat de zon minder fel schijnt en er minder warmte binnen kan komen. Als je wel je rolluiken omlaag haalt en een lange periode laat staan of niet gebruikt (opgerold laat staan), kunnen ze bevriezen en niet meer werken/klemmen. Ook een deur kan klemmen tijdens of na de winterperiode, maar dit is makkelijker te herstellen dan het systeem van een rolluik. Daarom vragen rolluiken extra aandacht.

Bij temperaturen onder nul

Een rolluik dat is bevroren en niet meer omlaag komt, wil je natuurlijk niet. Gelukkig kan je tegenwoordig meer met een rolluik dan vroeger. Zo kun je deze beveiligen tegen het aanvriezen. Bij bepaalde typen rolluiken zit namelijk een systeem ingebouwd die uit zichzelf herkent wanneer het rolluik kan gaan blokkeren door vorst.

Elektrische rolluiken

Momenteel is deze functie, de aanvriesbeveiliging, alleen nog verkrijgbaar in combinatie met de elektrische rolluiken. Dit systeem werkt hierin automatisch. Bij handmatige rolluiken kun je zelf eens in de zoveel tijd de rolluiken controleren op bevriezing. Met de aanvriesbeveiliging ben je echter een stuk beter uit en hoef je niet meer bang te zijn dat je rolluiken het na een strenge winter niet meer doen.

Wat is er mogelijk?

Er komen steeds meer systemen voor rolluiken op de markt die gebruik maken van de aanvriesbeveiliging. Dit is een veelvoorkomend probleem waar je geen last van wilt hebben. Als je het risico van aanvriezen niet wilt lopen, koop dan rolluiken waar deze beveiliging is ingebouwd. Het is een duurzame investering die zich doet gelden in de aanschafprijs, maar de levensduur van de rolluiken gaat er over het algemeen wel van omhoog. Laat een zonweringspecialist je meer vertellen over de mogelijkheden en vraag gratis offertes op.

 

Offertes voor rolluiken ontvangen?

Kies voor een erkende vakspecialist en verzeker jezelf van een correcte plaatsing van je rolluiken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakspecialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende vakspecialisten