De website www.rolluik-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Kosten rolluiken 2018

Rolluiken in huis kunnen zeer prettig zijn, maar er hangt ook een prijs aan alle voordelen die je er uit haalt. Als je rolluiken aanschaft, dan doe je dit vaak voor meerdere ramen. De kosten van rolluiken worden daarom berekent per maat, omdat dit vaak verschilt.

De voordelen

Rolluiken voor je ramen hebben enorm veel voordelen. Denk maar eens aan de bescherming tegen fel zonlicht op een zomerdag. Ook bieden rolluiken je privacy tegen buitenstaanders en kan je rolluiken aanschaffen als extra beveiliging van je huis. Tot slot is het grootste voordeel van rolluiken de isolerende werking. Hierdoor kun je warmte in huis beter vasthouden en hitte of kou van buiten tegenhouden.

De verschillende kosten

Rolluiken hebben van zichzelf al een kostprijs. De rolluiken kunnen op maat worden gemaakt en worden dan op waarde geschat. Vaak gebeurt dit op basis van richtprijzen per vierkante meter. Hoe groter het rolluik moet zijn, hoe hoger uiteraard de kosten. Ook het materiaal, kunststof of aluminium, speelt een rol in de kostprijs. De prijs voor een rolluik, afhankelijk van de omtrek en het materiaal, kan tussen €100 euro en €600 euro uitkomen. Naast de kosten voor het product zelf heb je nog twee belangrijke posten; de montage en de bediening.

Montage en bediening

Je kunt zelf de omtrek van je toekomstige rolluik opmeten en de rolluiken monteren, maar dit is een precisie werkje. Montage wordt daarom vaak gedaan door een specialist, waaraan je ook kosten kwijt bent. Montage kost meestal tussen de €100 euro en €200 euro. Tot slot heb je nog verschillende manieren van bediening. Je kunt kiezen voor handmatige bediening van het rolluik, semiautomatisch door een schakelaar, of zelfs met een afstandsbediening. De kosten voor de bediening inclusief een eventueel elektrisch systeem liggen tussen de €100 euro en €250 euro. Onder de streep kom je daarmee uit op totale kosten voor rolluiken van 2.5 meter breed van €400 euro tot €1.050 euro.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij rolluikspecialisten uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.