Kunststof rolluiken

Kies je rolluiken van aluminium, dan doe je een kostbare aanschaf. Een rolluik wat van dit materiaal is gemaakt, is echter niet in iedere situatie toepasbaar. Dat is wel het geval bij rolluiken van kunststof. Een kleine vergelijking:

Kunststof Aluminium
goedkoperduurder
natuurlijke uitstralingmoderne uitstraling
zonwerendbescherming tegen zonlicht
privacy gewaarborgdprivacy gewaarborgd
verduisterendverduisterend
niet inbraakpreventiefinbraakpreventief

Wat zijn de voordelen van kunststof rolluiken?

De grootste voordelen zijn; het gewicht en de prijs. Voor wie geen topprestaties eist van zijn rolluiken is kunststof de ideale materiaalkeuze. Wanneer je wilt dat ze voor wat intensiever gebruik geschikt zijn is metaal wellicht handiger.

Wat zijn de nadelen?

Kunststof rolluiken hebben een zonwerende en geluidswerende functie. Ze hebben echter geen inbraakwerende functie. Met een schroevendraaier zijn kunststof rolluiken redelijk eenvoudig open te krijgen waarna een inbreker binnen in jouw huis vrij spel heeft.

Krijgen jouw rolluiken regelmatig te maken met geweld van buitenaf door de ligging van je huis, dan doe je er goed aan om metalen rolluiken te kopen. Wil je een combinatie van rolluiken van dezelfde kleur om te besparen op de kosten? Kies dan voor metalen rolluiken op de benedenverdieping en kunststof rolluiken op de bovenverdieping.

Een rolluikspecialist bij jou in de buurt vertelt je graag over de mogelijkheden.

Wat kosten rolluiken?

Benader rolluikbedrijven uit jouw regio en vergelijk vrijblijvend het aanbod. Dankzij deze vergelijking kun je tot wel 25% besparen op de aanschafkosten van nieuwe rolluiken. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk rolluikbedrijven in je regio