De website www.rolluik-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Kunststof rolluiken

Kies je rolluiken van metaal, dan doe je een kostbare aanschaf. Metaal kies je vooral wanneer je rolluiken koopt om inbrekers mee af te schrikken. Een rolluik wat van metaal is gemaakt straalt een hoge mate van robuustheid uit. Daarnaast is het behoorlijk hufter-proof. Een rolluik wat van dit materiaal is gemaakt, is echter niet in iedere situatie toepasbaar. Dit kan wel wanneer je kiest voor kunststof rolluiken.

Kunststof of aluminium?

Kunststof: goedkoper- natuurlijke uitstraling- bescherming tegen fel zonlicht – privacy gewaarborgd – verduisterend – niet inbraakpreventief

Aluminium: duurder – moderne uitstraling- bescherming tegen fel zonlicht – privacy gewaarborgd – verduisterend – inbraakpreventief

Wat zijn de voordelen van kunststof rolluiken?

De grootste voordelen van kunststof rolluiken noemden we al even kort; het gewicht en de prijs. Voor wie geen topprestaties eist van zijn rolluiken is kunststof de ideale materiaalkeuze. Wanneer je wil dat ze voor wat intensiever gebruik geschikt zijn is metaal wellicht handiger.

Wat zijn de nadelen van kunststof rolluiken?

Kunststof rolluiken hebben een zonwerende en geluidswerende functie. Ze hebben echter geen inbraakwerende functie. Met een schroevendraaier zijn kunststof rolluiken redelijk eenvoudig open te krijgen waarna een inbreker binnen in jouw huis vrij spel heeft.

Krijgen jouw rolluiken regelmatig te maken met geweld van buitenaf door de ligging van je huis, dan doe je er goed aan om metalen rolluiken te kopen. Wil jij een combinatie van rolluiken? Kies dan voor metalen rolluiken op de benedenverdieping en kunststof rolluiken op de bovenverdieping.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij rolluikspecialisten uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.