Rolluiken kopen

Een woning die ontoegankelijk is gemaakt is onaantrekkelijk voor inbrekers, dat is bekend.

De grote vraag is nu hoe je je woning ontoegankelijk maakt voor ongewenst bezoek, maar aantrekkelijk voor jezelf. De oplossing is in dat geval heel snel gevonden; je koopt rolluiken.

Welke materialen?

Rolluiken kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn, waaronder kunststof of aluminium. Hieronder een korte vergelijking.

Kunststof Aluminium
lichter materiaalzwaar materiaal
natuurlijke uitstralingmoderne uitstraling
geschikt bij felle zonlichtbescherming tegen zonlicht
privacy gewaarborgdprivacy gewaarborgd
niet geschikt bij inbraakpreventiegeschikt bij inbraakpreventie
niet geschikt bij geluidsoverlastgeschikt bij geluidsoverlast
goedkope oplossingduurdere oplossing

Waar koop je rolluiken?

Bouwmarkt. Alleen standaard maten en veel verkochte kleuren zijn beschikbaar bij de bouwmarkt. Ook wordt er in dat geval vanuit gegaan dat je een rolluik zelf kan installeren. Dit blijkt in de praktijk vaak nog behoorlijk tegen te vallen.

Speciaalzaak. Rolluiken kan je ook kopen bij een (online) zonweringsspeciaalzaak. Je kan er dan voor kiezen om een vertegenwoordiger bij jou thuis te laten langskomen om de ramen in te meten.

Internet. Als laatste kan je rolluiken kopen via het internet. De prijzen van een webwinkel liggen vaak net wat lager dan die van een zonweringsspeciaalzaak of een bouwmarkt. Dit komt doordat de verkoper geen showroomruimte nodig heeft. Ook houdt een verkoper van een webwinkel vaak geen dure voorraad aan. Rolluiken worden dan op bestelling voor jou gemaakt in de gewenste kleur en het gewenste materiaal. Wanneer jij het wil kan je een verkoper laten langskomen met voorbeelden van het materiaal en de kleuren. Ook het inmeten kan op dat moment worden gedaan.

Tip: met onze offerte service kun je contact leggen met (online) speciaalzaken die je graag verder helpen en je een gratis kostenoverzicht kunnen toesturen.

Wie doet de montage?

Wanneer je rolluiken koopt kun je kiezen om ze zelf op te hangen. Dit is een karweitje wat je met twee personen met een licht materiaal rolluik wellicht nog net kan doen. Wanneer je echter een grotere maat rolluik van metaal hebt gekocht, of een rolluik wat bediend wordt met behulp van techniek zoals een buismotor, is het beter om dit door de leverancier zelf te laten bevestigen. Er komen dan wel montagekosten bij, maar je geniet wel van de garantie op het rolluik en de bediening in het geval dat er iets kapot gaat.

Wat is de levertijd?

Rolluiken kopen houdt niet in dat ze de volgende dag al bezorgd worden. De meeste rolluiken moeten op maat worden gemaakt en is er een levertijd. Koop je rolluiken in de wintermaanden dan zal die levertijd redelijk kort zijn, je moet dan denken aan één tot twee weken. Koop je ze in het zomerseizoen, het hoogseizoen, dan moet je denken aan een veel langere levertijd. Een paar weken tot een maand zijn dan geen uitzondering.

Wat kosten rolluiken?

Benader rolluikbedrijven uit jouw regio en vergelijk vrijblijvend het aanbod. Dankzij deze vergelijking kun je tot wel 25% besparen op de aanschafkosten van nieuwe rolluiken. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk rolluikbedrijven in je regio