De website www.rolluik-info.nl maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Rolluiken kopen

In welke situatie koop je rolluiken?

Een woning die ontoegankelijk is gemaakt is uiterst onaantrekkelijk voor inbrekers, dat is bekend. De grote vraag is nu hoe jij je woning ontoegankelijk maakt voor ongewenst bezoek, maar aantrekkelijk voor jezelf. De oplossing is in dat geval heel snel gevonden; je koopt rolluiken.

Staat jouw huis op het zuiden gebouwd, dan heb je van ’s morgens vroeg tot het begin van de avond de zon op je huis gericht staan. Daardoor kan de temperatuur in jouw woning behoorlijk oplopen.

Welke materialen rolluiken kan je kopen?

Kunstof rolluik: lichter materiaal en geschikt bij felle zonlicht. Goedkope oplossing.

Metalen rolluik: zware materiaal en geschikt bij inbraakpreventie. Ook geschikt bij geluidsoverlast. Duurdere oplossing.

Waar koop je rolluiken?

Alleen standaard maten en veel verkochte kleuren zijn beschikbaar bij de bouwmarkt. Ook wordt er in dat geval vanuit gegaan dat jij een rolluik zelf kan installeren. Dit blijkt in de praktijk vaak nog behoorlijk tegen te vallen.

Rolluiken kan je ook kopen bij een zonweringsspeciaalzaak. Je kan er dan voor kiezen om een vertegenwoordiger bij jou thuis te laten langskomen om de ramen in te meten waar jij de rolluiken wil hebben.

Als laatste kan je rolluiken kopen via het internet. De prijzen van een webwinkel liggen vaak net wat lager dan die van een zonweringsspeciaalzaak of een bouwmarkt. Dit komt doordat de verkoper geen showroomruimte nodig heeft. Ook houdt een verkoper van een webwinkel vaak geen dure voorraad aan. Rolluiken worden dan op bestelling voor jou gemaakt in de gewenste kleur en het gewenste materiaal. Wanneer jij het wil kan je een verkoper laten langskomen met voorbeelden van het materiaal en de kleuren. Ook het inmeten kan op dat moment worden gedaan.

Wie doet de montage?

Wanneer je rolluiken koopt kan je kiezen om ze zelf op te hangen. Dit is een karweitje wat je met twee personen met een licht materiaal rolluik wellicht nog net kan doen. Wanneer je echter een grotere maat rolluik van metaal hebt gekocht, of een rolluik wat bediend wordt met behulp van techniek zoals een buismotor, is het beter om dit door de leverancier zelf te laten bevestigen. Er komen dan wel wat montagekosten bij kijken, maar je geniet wel van de garantie op het rolluik en de bediening in het geval dat er iets kapot gaat.

Wat is de levertijd?

Rolluiken kopen houdt niet in dat ze de volgende dag al bezorgd worden. De meeste rolluiken moeten op maat worden gemaakt en is er een levertijd. Koop jij rolluiken in de wintermaanden dan zal die levertijd redelijk kort zijn, je moet dan denken aan één tot twee weken. Koop jij je rolluiken in het zomerseizoen, het hoogseizoen, dan moet je denken aan een veel langere levertijd. Een paar weken tot een maand zijn dan geen uitzondering. In die periode zijn rolluiken namelijk veel gewilder.

De exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij rolluikspecialisten uit jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend.