Aluminium rolluiken

De 2 belangrijkste materialen waar je uit kunt kiezen zijn kunststof en aluminium. Beide materialen hebben in de basis veel overeenkomsten met elkaar, maar verschillen op specificaties.

Een overzicht

Aluminium rolluiken zijn vaak iets duurder, maar ook duurzamer en kwalitatief sterker.

Aluminium Kunststof
duurdergoedkoper
moderne uitstralingnatuurlijke uitstraling
bescherming tegen zonlichtzonwerend
privacy gewaarborgdprivacy gewaarborgd
verduisterendverduisterend
inbraakpreventiefniet inbraakpreventief

Modern en strak

Ten opzichte van kunststof geeft aluminium een strakkere en moderne uitstraling. Het past daarom goed bij nieuwbouwhuizen of eigentijdse gebouwen. De aluminium variant voor rolluiken is duurder, maar geeft je huis ook karakter. Zowel de aluminium als de kunststof rolluiken hebben overigens een lange levensduur.

Beter voor de veiligheid

Naast de moderne en strakke uitstraling is het ook zeer geschikt voor inbraakpreventie. Aluminium is over het algemeen sterk materiaal, waar inbrekers moeite mee hebben of mee kunnen worden afgeschrikt. Als je aluminium rolluiken voor je raam of deur hebt hangen, zullen inbrekers harder moeten werken om je huis binnen te komen. Over het algemeen is dit niet wat inbrekers willen. Deze rolluiken worden vaak in combinatie met een bewegingsdetector geplaatst, die ongewenste bewegingen van buiten kunnen opvangen en signaleren. Daarom hangen de aluminium rolluiken ook vaak voor winkels.

Betere isolatie

Hoewel de kunststof en aluminium rolluiken elkaar treffen op diverse punten, hebben de aluminium rolluiken op bepaalde belangrijke punten toch een betere werking. Een belangrijk punt is de isolatie. Kunststof wil nog wel eens warmte doorlaten of kou minder goed buiten houden. Je wilt er op hete zomerdagen of in koude nachten op kunnen vertrouwen dat rolluiken goed isoleren.

De aluminium rolluiken houden in de winter de kou buiten de deur, terwijl in de zomer de warmte niet binnen komt. Dus niet alleen het felle zonlicht wordt tegengehouden, net als bij de kunststof rolluiken, maar ook de temperatuurverschillen van buiten hebben minder invloed op de temperatuur binnen. Dit maakt van de aluminium variant een duurzame investering, want de energierekening zal lagere stookkosten laten zien.

Kleuren

Aluminium rolluiken zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit volledige verduistering dankzij een donkere kleur, bijvoorbeeld in de slaapkamer. In de woonkamer wil je echter toch nog graag lichtinval hebben, maar wel bescherming tegen het felle zonlicht. Daarom kun je beter kiezen voor een lichtere kleur. De aluminium rolluiken hebben over de gehele linie meer kleurmogelijkheden dan kunststof modellen.

De exacte prijs?

Aluminium rolluiken geven je als bewoner veel voordelen, maar de prijs ligt daarmee ten opzichte van de kunststof rolluiken ook hoger. Vraag je dus meer van je rolluiken, dan betaal je ook een hogere prijs. Daarbuiten zijn eigenlijk zowel de kunststof als de aluminium variant een prima keuze voor je huis, het is maar net wat je eigen voorkeur is. Vaak is er meer mogelijk met aluminium rolluiken dan je denkt. Vraag daarom eerst meerdere offertes aan, voordat je overgaat tot de aankoop.

Wat kosten rolluiken?

Benader rolluikbedrijven uit jouw regio en vergelijk vrijblijvend het aanbod. Dankzij deze vergelijking kun je tot wel 25% besparen op de aanschafkosten van nieuwe rolluiken. Deze service is gratis en komt zonder verplichtingen!

Bespaar tot wel 25%!

Vergelijk rolluikbedrijven in je regio